"Jammer, we hebben wel gewoon een heel goede wedstrijd gespeeld. Zeker in de eerste ends hadden we de controle, maar slaagden we er net niet in meer punten te pakken met hammer", aldus skip Jaap van Dorp op Curling.nl. "Helaas maakten we in het 9e end een cruciaal foutje, waardoor we een steal van twee punten weggaven. Maar we moeten de goede dingen eruit halen en door naar de volgende wedstrijd."
LIVE op Eurosport Player
Die staat zondagmiddag (Nederlandse tijd) op het programma. Om 17.30 uur treedt Nederland aan tegen de Verenigde Staten en deze wedstrijd is LIVE te zien op Eurosport 2 en de Eurosport Player. Het gastland boekte in de eerste ronde na verlenging een nipte zege op Japan (6-5). Team USA werd ruim een maand geleden in PyeongChang met skip John Shuster Olympisch kampioen, maar treedt op het WK met een andere equipe onder leiding van Greg Persinger aan.
PyeongChang
Allereerste gemengd dubbel opent met daverende verrassing
08/02/2018 OM 15:50
De Nederlandse mannenploeg was ook vorig jaar op het wereldtoneel van de partij. Op het WK in het Canadese Edmonton won Oranje alleen van de Russen en eindigde in het deelnemersveld van twaalf landen als elfde.
De Nederlandse equipe in Las Vegas:
  • Skip: Jaap van Dorp
  • Third: Wouter Gösgens
  • Second: Laurens Hoekman
  • Lead: Carlo Glasbergen
  • Alternate: Alexander Magan
Ook tegen Zweden
Nederland komt zondag twee keer in actie. Na het duel met de VS volgt om 22.30 uur de derde groepswedstrijd van het WK. Zweden is dan de tegenstander.
PyeongChang
Nieuw! Gemengd dubbel is tactisch en dynamisch
08/02/2018 OM 08:36
PyeongChang
Zo kwamen de Noorse curlingmannen aan hun hippe broeken
04/01/2018 OM 12:33