Roeien
In de ochtend en vroege middag worden er negen finales geroeid. In liefst acht daarvan verschijnen er Nederlandse boten op het water. De meest in het oog springende finale is die van de vrouwenacht, waarin Nederland goede medaillekansen heeft. Om 14:00 uur vormt die eindstrijd op het water van het Strathclyde Country Park het slotstuk van de roeidag.
Diverse Sporten
Beijing 2022 | Happy Valentines Day van de Olympische Spelen
14/02/2022 OM 09:20
Zwemmen
In het zwembad van Glasgow begint de dag met de series van het koningsnummer, de 100 meter vrije slag. Later in de middag ook de series van de 2 x 200 meter wisselslag estafette voor mixed teams. Wel zien we 's avonds rond de klok van 19:20 uur twee Nederlandse vrouwen in de finale van de 50 meter vrije slag: Ranomi Kromowidjojo en Tamara van Vliet. Eerder komt Arna Kamminga al in actie in de finale van de 100 meter schoolslag (omstreeks 18:10 uur).
Baanwielrennen
In het Sir Chris Hoy Velodrome pikte de Oranje-equipe gisteren al twee gouden plakken op. Komt daar vandaag nog meer eremetaal bij? Die kans is zeker aanwezig. Matthijs Büchli en Sam Ligtlee gaan aan de bak met de 1 kilometer tijdrit en Roy Pieters komt uit op het omnium Bij de vrouwen rijden Hetty van de Wouw en Shanne Braspennincx de individuele sprint. Ook Kirsten Wild (puntenkoers) krijgt een kans op een nieuwe medaille.
Synchroonzwemmen en ritmische gymnastiek
Ook worden er vandaag medailles verdeeld in het synchroonzwemmen (vrije oefening team) en turnen (landenwedstrijd vrouwen).
LIVE op de Eurosport Player: 7 EK’s in 10 dagen
Van donderdag 2 tot en met zondag 12 augustus worden in Glasgow en Berlijn maar liefst zeven EK's - atletiek, zwemmen, turnen, golf, triatlon, roeien en wielrennen - tegelijkertijd gehouden, onder de noemer European Championships. Elke sport, elke seconde en elke baan van dit nieuwe mega-sportevenement is te volgen op de Eurosport Player, live én on demand. Dus, wil je geen demarrage, hole-in-one, sprint of duik missen, ga dan naar eurosportplayer.nl. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.
Diverse Sporten
Compilatie | Dit zijn de grappigste dieren die zich met sport besloten te bemoeien
24/12/2021 OM 14:28
Diverse Sporten
Compilatie | Dit zijn de grappigste dieren die zich met sport besloten te bemoeien
24/12/2021 OM 14:28