Wat kunnen we vandaag (zondag) verwachten? Een overzicht van de sporten en hoogtepunten.
Wielrennen
De wegwedstrijd bij de vrouwen! Als dat geen plakken oplevert... Het gehele seizoen zijn de Nederlandse rijdsters oppermachtig in de klassiekers en meerdaagse koersen. Vanaf 13:30 uur gaan Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Marianne Vos, Ellen van Dijk, Lorena Wiebes, Sabrina Stultiens, Lucinda Brand en Floortje Mackaij de straten van Glasgow op voor hun EK-koers.
Diverse Sporten
Beijing 2022 | Happy Valentines Day van de Olympische Spelen
14/02/2022 OM 09:20
Turnen
De toestelfinales bij de vrouwen, met een ruime Nederlandse inbreng. Natuurlijk olympisch kampioen Sanne Wevers op haar geliefde balk, maar ook Tisha Volleman (sprong) en Celine van Gerner (vloer) hebben een individuele finaleplaats weten te bemachtigen. Vanaf 15:30 uur in The SSE Hydro.
Zwemmen
In het zwembad van Glasgow wordt vandaag het koningsnummer gezommen, de finale van de 100 meter vrije slag mannen. Helaas geen Nederlandse vertegenwoordiging in de eindstrijd. Wel zien we het avondprogramma rond de klok van 19:20 uur Kira Toussaint in de finale van de 50 meter rugslag. Mogelijk ook een Nederlandse ploeg in de finale van de 4 x 200 meter vrije slag, mits de Oranje-equipe zich eerder op de dag via de series weet te plaatsen.
Baanwielrennen
In het Sir Chris Hoy Velodrome wordt er vandaag vooral gesprint. In de middaguren worden de heats bij de mannen gereden. Namens Nederland komen Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen uit op dit spectaculaire onderdeel. Vrijdag won dit duo samen met Roy van den Berg al het goud op de ploegenachtervolging. Bij de vrouwen gaat Amy Pieters om 12:35 uur op het onderdeel Elimination voor een medaille en in de avonduren staat onder meer de puntenkoers met Youri Havik op het programma.
Roeien
De laatste roeidag van deze European Championships. Vanaf 12:00 uur staan er acht finales op het programma. Met als spectaculair slotstuk de mannenacht. Nederland is van de partij in de koningsnummer. Komt er een gouden medaille op het water van het Strathclyde Country Park?
LIVE op de Eurosport Player: 7 EK’s in 10 dagen
Van donderdag 2 tot en met zondag 12 augustus worden in Glasgow en Berlijn maar liefst zeven EK's - atletiek, zwemmen, turnen, golf, triatlon, roeien en wielrennen - tegelijkertijd gehouden, onder de noemer European Championships. Elke sport, elke seconde en elke baan van dit nieuwe mega-sportevenement is te volgen op de Eurosport Player, live én on demand. Dus, wil je geen demarrage, hole-in-one, sprint of duik missen, ga dan naar eurosportplayer.nl. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.
Diverse Sporten
Compilatie | Dit zijn de grappigste dieren die zich met sport besloten te bemoeien
24/12/2021 OM 14:28
Diverse Sporten
Compilatie | Dit zijn de grappigste dieren die zich met sport besloten te bemoeien
24/12/2021 OM 14:28