Eurosport

European Championships vandaag: tijdritten, Femke Heemskerk en Liemarvin Bonevacia

European Championships vandaag: tijdritten, Femke Heemskerk en Liemarvin Bonevacia
By Eurosport

The 08/08/2018 at 00:13Bijgewerkt The 08/08/2018 at 00:38

De eerste vier dagen van de European Championships leverden zeven gouden plakken op voor Nederland. Dinsdag viel er geen Europese titel te vieren, maar wel brons voor Dafne Schippers en het koppelkoersduo Pieters/Wild. Is de dag van vandaag wel weer goudomrand?

Wielrennen

Het toernooi van de baanwielrenners is voorbij, dus daar kunnen we niets meer van verwachten. Maar wel van de wegrenners, want vandaag staat in de ochtenduren (10:00 uur) de tijdrit bij de vrouwen op het programma. Voor Nederland startten twee topfavorieten: Ellen van Dijk en Anna van der Breggen. Die laatste heeft iets goed te maken na de miscalculatie van de wegrace, afgelopen zondag. En Ellen van Dijk? Zij was in 2016 en 2017 al Europa's beste!

Ook de mannen rijden vandaag hun tijdrit. De Nederlandse equipe heeft voor dit onderdeel Jos van Emden en Dylan van Baarle opgesteld. De tijdrit begint om 14:00 uur. In de Giro greep Van Emden net naast de zege in de proloog. Iets goed te maken, Jos?

Video - Onvermoeibaire Van Emden grijpt net naast winst in proloog

02:06

Zwemmen

Ongeveer op hetzelfde tijdstip (10:30 uur) dompelt Sharon van Rouwendaal zich onder in het water van het Loch Lomond. De olympisch kampioen open water van Rio de Janeiro hoeft voor deze EK slechts de helft van de olympische afstand af te leggen: 5 kilometer. Om 12:00 uur gaat Pepijn Smits van start in de mannenrace, eveneens over 5 kilometer.

Aan het eind van de middag beginnen de finales in het overdekte zwembad, met als blikvanger de 100 meter vrije slag vrouwen met Femke Heemskerk als medaillekandidaat. Kan zij topfavoriet Sarah Sjöström verrassen? Ties Elzerman zwemt de finale van de 50 meter schoolslag. Tevens vinden overdag onder meer de series van de 50 meter vrij (Jesse Puts), 50 meter vlinder (Ranomi Kromowidjojo) en 100 meter vlinder (Joeri Verlinden) plaats.

Video - EK zwemmen: Femke Heemskerk moeiteloos naar finale 100 vrij

01:45

Atletiek

Op de atletiekbaan weinig Nederlanders vandaag. Pieter Braun gaat van start op de tweede dag van de tienkamp. Halverwege bezet hij de achtste plaats. Op de 10.000 meter vrouwen doen Jip Vastenburg en Susan Krumins een gooi naar de medailles, en Liemarvin Bonevacia treedt aan in de series van de 400 meter. Ook vindt de finale van het verspringen bij de mannen plaats.

Video - IJzersterke 400 meter brengt meerkamper Pieter Braun naar plaats 8

03:05

Video - Hall of Fame: verspringers Jesse Owens, Bob Beamon & Carl Lewis

09:17

LIVE op de Eurosport Player: 7 EK’s in 10 dagen