WIELRENNEN
Gent-Wevelgem
De opmaat naar de grote aprilklassiekers. Een week voor de Ronde van Vlaanderen doorkruisen de renners zondag het grotendeels vlakke Vlaamse land. Aan het eind van de ochtend staan 25 teams aan de start in Deinze voor 250,8 kilometer koers. In het tweede deel van de Belgische klassieker doemen enkele heuvels op, met de Kemmelberg (op 176 kilometer) als blikvanger. Op zo'n 35 kilometer wordt deze berg voor de tweede keer beklommen, nu van de steilste kant.
Legal
Privacybeleid
09/10/2019 OM 12:42
Vijf Nederlanders wonnen ooit Gent-Wevelgem. Gerrit Solleveld was in 1989 de laatste landgenoot die als eerste over de streep ging. Teun van Vliet (1987), Leo van Vliet (1983), Jan Raas (1981) en Henk Lubberding (1980) gingen hem voor. De Belg Greg van Avermaet verdedigt zondag zijn titel. Rappe renners die goed heuvelop kunnen rijden, zoals Peter Sagan, Michael Matthews en Phillippe Gilbert, azen op de overwinning.
 • zondag, vanaf 14.30 uur (Eurosport 1 en Eurosport Player)
Ronde van Catalonië
Zeven dagen koers door het Catalaanse land eindigt zondag in de straten van Barcelona. De Ronde van Catalonië wordt dit weekeinde beslist. De voorlaatste etappe op zaterdag is op het lijf van de sprinters geschreven, terwijl de slotrit na een aanloop van zo'n 100 kilometer zijn apotheose rond de Montjuïc kent. Acht rondjes rond het ijkpunt van de stad en de winnaar van de 98e Volta a Catalunya is bekend. Wordt het de derde eindzege voor Alejandro Valverde, na 2009 en 2017?
 • zaterdag, vanaf 15.45 uur (Eurosport 1 en Eurosport Player)
 • zondag, vanaf 13.00 uur (Eurosport 1 en Eurosport Player)

Wint Alejandro Valverde voor de derde keer de Ronde van Catalonië?

Foto: From Official Website

WINTERSPORTEN
WK kunstrijden in Milaan
Een vol zaterdagprogramma vanuit het Mediolanum Forum in Milaan. In de middaguren is het de beurt aan de mannen die hun vrije kür schaatsen. Zonder tweevoudig wereldkampioenenen Yuzuru Hanyu en Javier Fernandez ligt de strijd ditmaal volledig open. De Amerikaanse springveer Nathan Chen zette vrijdag de beste score bij de korte kür neer, gevolgd door de Rus Mikhail Koljada en de Amerikaanse Vincent Zhou die vorig jaar wereldkampioen bij de junioren werd. De ijsdansparen sluiten het wereldkampioenschap zaterdagmiddag af. Gabriella Papadakis en Guillaume Cizeron zijn de gedoodverfde favorieten. In Pyeongchang veroverde het Franse koppel olympisch zilver. De gouden medaillewinnaars Tessa Virtue en Scott Moir ontbreken in Milaan.
 • zaterdag, vanaf 11.00 uur vrije kür mannen (Eurosport Player)
 • zaterdag, vanaf 15.15 uur vrije kür ijsdansen (Eurosport Player)

Nathan Chen had de beste score in de korte kür.

Foto: SID

Biatlon, schansspringen en Noordse Combinatie
Voordat de lente zich in alle glorie aandient, sluiten we eerst het winterseizoen af met de World Cup-finales bij het biatlon, schansspringen en Noordse Combinatie. De biatleten strijden in het Siberische Tyumen om de laatste punten in de strijd om de Crystal Globes. Bij de mannen is Martin Fourcade al verzeker de overall winst, bij de vrouwen ligt de strijd nog open. De schansspringers glijden naar beneden in het Sloveense Planica, terwijl de allrounders van de Noordse Combinatie hun laatste sprongen en rondes van het seizoen doen in Schonach (Duitsland).
 • zaterdag, vanaf 09.45 uur schansspringen teamwedstrijd (Eurosport 1 en Eurosport Player)
 • zaterdag, vanaf 11.45 uur Noordse Combinatie (Eurosport 1 en Eurosport Player)
 • zaterdag, vanaf 13.00 uur biatlon achtervolging mannen (Eurosport 1 en Eurosport Player)
 • zaterdag, vanaf 13.45 uur Noordse Combinatie (Eurosport 1 en Eurosport Player)
 • zaterdag, vanaf 14.45 uur biatlon achtervolging vrouwen (Eurosport 1 en Eurosport Player)
 • zondag, vanaf 09.45 uur schansspringen grote schans (Eurosport 1 en Eurosport Player)
 • zondag, vanaf 13.45 uur biatlon 15km mannen (Eurosport Player)
 • zondag, vanaf 15.45 uur biatlon 12,5km vrouwen (Eurosport Player)

De Duitse Laura Dahlmeier is een van de favorieten voor de kristallen bokaal.

Foto: SID

Legal
GEBRUIKSVOORWAARDEN
01/04/2020 OM 18:27
Legal
Privacybeleid
17/03/2020 OM 18:10