Getty Images

Dit weekend op Eurosport: racen, racen, racen!

Dit weekend op Eurosport: racen, racen, racen!
By Eurosport

The 22/06/2018 at 11:25Bijgewerkt The 22/06/2018 at 13:23

We zetten er vol het gas op dit weekend en gaan racen op Eurosport! Het WK Superbike met Michael van der Mark bijvoorbeeld. Kan de Rotterdammer zijn bloedvorm ook in de Verenigde Staten etaleren? En ook Tom Coronel zit weer aan het stuur in de WTCR voor het spectaculaire stratencircuit in het Portugese Vila Real.

WK SUPERBIKE

Ronde 8 in Laguna Seca

Michael van der Mark is on fire! De Rotterdammer stuurde zijn Yamaha dit seizoen al zes keer naar het podium. Met natuurlijk dat fabuleuze weekend eind mei op Donington Park, waar hij beide races won, als ultiem hoogtepunt. In de vorige race deed Van der Mark opnieuw van zich spreken, met een tweede en vierde plek in het Tsjechische Brno.

Derde in WK-stand

Het Superbike-circus is inmiddels de Atlantische Oceaan overgestoken en geland in Californië. Op het circuit van Laguna Seca worden zaterdag en zondag WK-races nummer 15 en 16 gereden. Een racetrack waar Van der Mark in vorige seizoenen nog nooit naar een podiumplek reed, maar dit jaar is alles anders voor de troef van het Pata Yamaha Official WorldSBK Team die momenteel derde in WK-stand staat, achter Jonathan Rea en Chaz Davies.

"Ik hou van het Laguna Seca circuit. Vorig jaar waren mijn resultaten hier niet geweldig, maar dit jaar is de machine zoveel verbeterd, zoals we de afgelopen paar ronden hebben kunnen zien. Dus ik heb wel vertrouwen dat we weer voor het podium kunnen vechten. Ik geniet op dit moment echt van mijn motor. Het harde werk van het team betaalt zich uit en ik kan niet wachten tot FP1 van start gaat op dit geweldige circuit zodat we onze goede vorm voort kunnen zetten."

  • zaterdag superpole vanaf 19:30 uur op Eurosport 2 en Eurosport Player
  • zaterdag race 1 vanaf 22:45 uur op Eurosport 1
  • zondag race 2 vanaf 22:45 uur op Eurosport 1
Michael van der Mark

Michael van der MarkGetty Images

WTCR

Ronde 5 in Vila Real

De toerwagens racen dit weekend in het Portugese Vila Real. Een uitdagend stratencircuit met een paar pittige chicanes op een heuvelachtig parkoers. En met Tom Coronel in de baan gebeurt er altijd wat. In 2016 reed hij vanaf pole knalhard naar de zege, maar vorig jaar vloog hij tijdens de training uit de bocht en crashte tegen een geparkeerde brandweerwagen.

En nu? De jongste telg van de Coronel-tweeling heeft er weer zin in. Tijdens de vorige race reed hij voor het eerst in de WK-punten. Op het thuiscircuit in Zandvoort eindigde Coronel in zijn Honda als zevende. "Daar bleek dat we er bij kunnen zitten, dus dat wordt het uitgangspunt voor de komende races." Te beginnen dus zaterdag en zondag in Vila Real.

  • zondag kwalificatie vanaf 10:00 uur op Eurosport 1
  • zondag race 2 vanaf 16:00 uur op Eurosport 1
  • zondag race 3 vanaf 17:30 uur op Eurosport 1
WTCR-races

WTCR-racesFIA WTCR

EK Speedway

Ronde 1 in Gniezno

We beginnen zaterdag in het Poolse Gniezno, de eerste EK-race op de kalender dit jaar. De overige wedstrijden zijn in het Duitse Güstrow (14 juli), het Letse Daugavpils (18 augustus) en we eindigen op 15 september weer in Polen: Chorzow. Spektakel gegarandeerd bij deze eencilinder 500 cc machine. Race op zand, met slechts één versnelling en geen remmen.

  • zaterdag vanaf 19:00 uur op Eurosport 1
Speedway

SpeedwayEurosport

Major League Soccer (MLS)

Voor iedereen die in deze WK-weken ook in de nachtelijke uren gewoon lekker voetbal wil kijken, kan bij Eurosport terecht. Geen Amerikanen op het WK, dus de Major League Soccer gaat gewoon door. Met een aantal mooie live wedstrijden op het programma dit weekend.

  • zaterdag vanaf 23:00 uur op Eurosport 2/Eurosport Player: Philadelpia Union - Vancouver Whitecaps
  • zondag vanaf 01:30 uur op Eurosport 1: Orlando City - Montreal Impact
  • zondag vanaf 23:00 uur op Eurosport 2/Eurosport Player: New York City - Toronto FC

Eurosport Player: altijd en overal live sport