Getty Images

Eurosport brengt de roze trui naar Rome

Eurosport brengt de roze trui naar Rome
By Eurosport

The 08/05/2018 at 12:15Bijgewerkt The 08/05/2018 at 13:01

Wie brengt de roze trui naar Rome? In ieder geval Eurosport! Drie weken lang is de 101e editie van de Giro d'Italia LIVE en EXCLUSIEF te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Koersen langs eindeloze rijen cipressen en olijfgaarden. Finishen op een vulkaan. En natuurlijk dwars door Toscaanse dorpen en over de besneeuwde Dolomieten.

De Giro is een ongekend feest. Nergens is de beleving van de wielerfans zo intens als in de laars van Europa. De Italianen genieten van de koers en vieren het leven. Vorig jaar stuurde Tom Dumoulin in de jubileumeditie op fenomenale wijze naar de winst en werd zo de eerste Nederlandse man die de Giro op zijn naam schreef.

Kan hij dat opnieuw? Eurosport volgt Dumoulin en alle andere grootheden uit de Giro via diverse mediakanalen op de voet. Wil je geen seconde missen van de mooiste en zwaarste ronde van het jaar? Dan zijn dit jouw opties voor deze #Giro101.

TV

Eurosport 1

Eurosport 1 zendt alle etappes live uit. Het commentaar bij de koers wordt geleverd door Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon. Eurosport 1 is te vinden op de volgende tv-kanalen: KPN (kanaal 35), Ziggo (20), Caiway (20).

Giro Extra

Ook rondom de Giro zijn wij op volle kracht aanwezig. In het kielzog van de renners volgen verslaggever Krijn Schuitemaker en Eurosport-expert Bobbie Traksel de karavaan dwars door Italië. Hun interviews en reportages zijn pal voor en direct na de etappe te zien in het dagelijkse programma Giro Extra.

Tom Dumoulin Giro 2017

Tom Dumoulin Giro 2017Getty Images

EUROSPORT PLAYER

SOCIAL MEDIA

En natuurlijk is de 101e Giro d'Italia ook te volgen via de social mediakanalen van Eurosport: Twitter en Facebook.