Getty Images

Italiaans weekend op Eurosport: bergetappes, Superbike in Imola en kampioensduel Juve

Italiaans weekend op Eurosport: bergetappes, Superbike in Imola en kampioensduel Juve
By Eurosport

The 11/05/2018 at 11:07Bijgewerkt The 11/05/2018 at 11:42

Een weekend vol live sport vanuit Italië op Eurosport 1 en de Eurosport Player. In de Giro gaan we de hoogte in. Twee bergetappes en met name de rit van zondag naar Gran Sasso is er eentje om naar uit te kijken. Pakt Michael van der Mark weer een podiumplek in het WK Superbike in Imola? En de 34e landstitel lonkt voor Juventus, op bezoek bij AS Roma.

VOETBAL

AS Roma-Juventus

Campione e Coppa! Na het winnen van de Italiaanse beker afgelopen woensdag ten koste van AC Milan (4-0) ligt nu ook de 34e landstitel - en alweer de zevende op rij - klaar voor Juventus. De grootmacht uit Turijn is alleen in theorie nog te achterhalen door Napoli en dus zo goed als kampioen van de Serie A, maar moet het nog wel even doen. En dat kan zondag, op bezoek bij AS Roma. Een punt geeft de Oude Dame de definitieve zekerheid van het kampioenschap. Maar AS Roma heeft de punten zelf ook hard nodig om stadgenoot Lazio van het lijf te houden in de strijd om de derde plaats. Dus zeker geen eenvoudig klusje voor Juve.

  • zondag vanaf 20.45 uur op Eurosport 1 en de Eurosport Player
Gaat Juve-coach Massimiliano Allegri zondag opnieuw op de schouders?

Gaat Juve-coach Massimiliano Allegri zondag opnieuw op de schouders?Getty Images

WIELRENNEN

Giro d'Italia

Het tweede weekend van de Giro d'Italia speelt zich af in Calabrië en de Apennijnen. Twee pittige opdrachten voor de renners, want er worden weer vele kilometers op hoogte gereden met aankomst bergop. Na de etappe naar de Etna van afgelopen donderdag wordt dit dus de volgende test voor de klassementsrenners. De rit van zaterdag naar het bergdorp Montevergine di Mercogliano is nog redelijk te doen, maar zondag beweegt het Giro-peloton zich grotendeels over de flanken van Apennijnen in het bergmassief van de Gran Sasso. In deze rit drie beklimmingen waarvan twee van de eerste categorie. Dat belooft weer volop spektakel in deze toch al boeiende 101e editie van de Giro d'Italia waarin Tom Dumoulin met een tweede plaats in het algemeen klassement nog altijd uitstekend gepositioneerd staat.

  • zaterdag vanaf 13:15 uur op Eurosport 1 en de Eurosport Player
  • zondag vanaf 13.15 uur op Eurosport 1 en de Eurosport Player
Tom Dumoulin naast de trofee waar het allemaal om draait.

Tom Dumoulin naast de trofee waar het allemaal om draait.Getty Images

SUPERBIKES

WK-races in Imola

Het Superbike-circus heeft zijn kampen dit weekend opgeslagen in Imola, op het historische Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari. De vijfde afspraak op de WK-kalender. Twee races, op zaterdag en zondag. Onze blik is natuurlijk gericht op Michael van der Mark die drie weken geleden het TT-circuit in vuur en vlam zette en met twee podiumplaatsen zijn beste WK-weekend ooit beleefde.

De 25-jarige Rotterdammer pakte met zijn tweede en derde stek in totaal 36 punten en steeg daardoor in het klassement naar de vierde plaats, achter Jonathan Rea, Chaz Davies en Marco Melandri. Van der Mark komt steeds meer op dreef en aast op de eerste WK-zege in zijn Superbike-carrière, al reed de Yamaha-coureur in Imola nooit eerder naar het podium.

"Na een goed raceweekend in Assen en een positieve test in Brno, kijk ik echt uit naar Imola. Het zal interessant zijn om te zien hoe de fiets er zal werken, want Imola is een heel ander circuit dan de banen waar we dit jaar al geweest zijn, maar ik denk dat het basispakket van de YZF-R1 ook goed moet zijn voor een circuit als Imola."

  • zaterdag superpole vanaf 10:30 uur op de Eurosport Player
  • zaterdag race 1 vanaf 13:00 uur op de Eurosport Player
  • zondag race 2 vanaf 13:00 uur op de Eurosport Player
Michael van der Mark in actie op zijn Yamaha.

Michael van der Mark in actie op zijn Yamaha.Getty Images