Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Shanghai | Antonio Felix da Costa wint race twee - titelkansen Wehrlein slinken na lekke band

Kevin Van Nunen

Gepubliceerd 26/05/2024 om 10:00 GMT+2

Antonio Felix da Costa heeft tijdens de tweede ePrix van Shanghai revanche genomen op zichzelf en een teleurstellende eerste race. De Portugees won recent al een race in Berlijn en zit helemaal op het goede spoor, met een tweede overwinning in korte tijd. Jake Hughes finishte op plek twee, Norman Nato werd derde.

Shanghai | Antonio Felix da Costa wint race twee - titelkansen Wehrlein slinken na lekke band

De marges waren klein in China tijdens de tweede ePrix. Zo trainde Hughes poleposition met slechts één duizendste voorsprong, maar het vasthouden van die goede uitgangspositie bleek iets teveel gevraagd. Met zijn eerste podiumplek voor McLaren was Hughes echter alsnog dolblij.
Ook Nato was tevreden met zijn ereplaats, want hij kende een teleurstellende reeks uitslagen. Dit keer is sprake van een positieve uitschieter voor de Fransman en met zijn eerste podiumplek van 2024 kon hij alleen maar tevreden mee zijn.

Cassidy doet goede zaken onderweg naar mogelijke wereldtitel

De nummer Nick Cassidy vier was al evengoed blij en tevreden. WK-leider Cassidy raapte waardevolle punten op voor de titelstrijd, al helemaal wanneer je bedenkt dat nummer twee Pascal Wehrlein aan het einde van de race een lekke band opliep en vanwege een pitstop een heleboel tijd verloor.
Daardoor hoefde Cassidy in de slotfase niet meer aan te dringen om zichzelf voorbij de rest te boeken, vooral ook omdat Hughes en Nato geen reguliere podiumklanten zijn. Antonio Felix da Costa is dat ook al niet, waardoor je de Kiwi de ‘morele winnaar’ zou kunnen noemen van het weekend in China.

Nyck de Vries valt weer terug tot buiten de punten

Robin Frijns scoorde twee punten in ruil voor de negende plaats, terwijl Nyck de Vries weer buiten de punten viel. De Vries stuurde zijn Mahrinda tijdens de eerste race in China naar positie zeven, wat zijn eerste puntenscore van dit seizoen betekende, maar kon dit in de tweede race niet herhalen. De Vries zag een goede klassering in de slotfase in het water vallen.
De volgende ePrix is pas eind juni, in Portland. Daarna volgt ook nog ene tweeluik in Londen, wat betekent dat het voor Cassidy langzaam rekenen wordt om de wereldtitel veilig te stellen. Het verschil tussen Cassidy (167) en Wehrlein (142) bedraagt op dit moment 25 punten, wat een stevige marge is.

WAAR KIJK JE?

Het Formule E-seizoen 2024 is aan! Oud-kampioen Nyck de Vries keert terug en gaat proberen Jake Dennis van de troon te stoten. Dat niet alleen: met Robin Frijns, Stoffel Vandoorne en vele andere topcoureurs wordt dit weer een seizoen vol Attack Modes! Je ziet alles via Eurosport en discovery+! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie