Gelukkig voor Hamilton waren zeven wereldkampioenschappen genoeg voor deze onderscheiding, die hij in ontvangst nam in Windsor Castle. Hamilton is na Jackie Stewart en Stirling Moss de derde Britse Formule 1-coureur die zichzelf ridder mag noemen.
Het was voor Hamilton, die weer een beetje kon lachen, zijn eerste openbare optreden sinds de Grand Prix van Abu Dhabi. Hamilton werd in de 58ste en laatste ronde ingehaald door Max Verstappen, die daarmee zijn eerste wereldtitel won.
De druiven zijn nog altijd erg zuur voor Mercedes, waar nog steeds radiostilte heerst. Na een eerste felicitatie bij het uitstappen aan het adres van Verstappen liet Hamilton verder niets meer van zich horen. Mercedes evenmin.
Formule 1
F1 | Zelfs de FIA is benieuwd wanneer Hamilton zijn radiostilte doorbreekt
03/01/2022 OM 16:53

Radiostilte

De socials worden normaal juist door Hamilton volop ingezet voor het hogere doel van gelijke kansen, vrijheid en waardigheid. De 36-jarige skipte ook het verplichte interviewmomentje kort na de race.
Openbare felicitaties zijn nog niet uitgedeeld. Mercedes houdt nog altijd de optie open om in beroep te gaan tegen de afgewezen protesten. De renstal is het niet eens met de manier waarop de slotfase van de Grand Prix van Abu Dhabi zich ontvouwde.
Uiterlijk donderdag moet Mercedes laten weten of het de zaak aanhangig wil maken.
Formule 1
F1 | “Ik heb geen medelijden met Lewis” - Verstappen verwacht niet dat Hamilton stopt
17/12/2021 OM 09:13
Formule 1
“Ik heb geen medelijden met Lewis” - Verstappen verwacht niet dat Hamilton stopt
17/12/2021 OM 09:11