De 37-jarige Hamilton verdween na de voor Mercedes desastreus verlopen laatste race uit het openbare leven en van social media. Deze terugtrekkende beweging maakte hij om zijn zure verlies te verwerken. De oppermachtige Hamilton lag in Abu Dhabi lange tijd op koers voor zijn achtste wereldtitel, maar in de ultieme slotfase ging het alsnog mis.
Een protest van Mercedes haalde niets uit, waarna de renstal zich schoorvoetend neerlegde bij de eerste wereldtitel van Verstappen. Hoewel Hamilton het kon opbrengen om Verstappen direct na het uitstappen persoonlijk te feliciteren, had hij daarna enige tijd nodig om weer de oude te worden.
Formule 1
Laureus Awards | Verstappen uitgeroepen tot wereldwijd Sportman van het Jaar 2021
26/04/2022 OM 09:51

Wedstrijdleider Masi

Toeval of niet, daags voor de onthulling van de nieuwe Mercedes werd wedstrijdleider Michael Masi door de FIA uit zijn functie gezet. Hamilton en Mercedes kunnen bij vragen naar hun verlies vanaf nu altijd wijzen naar deze ‘schuldbekentenis’ van de FIA en deels ook terecht, omdat niet alles compleet correct verliep.
“Ik heb nooit gezegd dat ik zou stoppen”, reageerde Hamilton bij de onthulling van zijn nieuwe Mercedes, de W13. Dat klopt. Voor Hamilton zelf was sprake van radiostilte. Teambaas Toto Wolff onthulde echter wel degelijk twijfels te hebben over Hamiltons toekomst in de Formule 1, al worden die uitspraken nu ook door de teambaas ontkracht.
“Ik hou nog steeds van Formule 1 en alles wat erbij komt kijken. Ik hou ook van Mercedes, dit team voelt als een familie. Ik ken geen ander gevoel dat hierbij in de buurt komt. Ik heb wel een moeilijke tijd achter de rug. Daarom moest ik een stapje terugdoen. De focus lag op het beleven van mooie momenten met mijn familie.”

F1 | Hamilton tot ridder geslagen als dank voor verdiensten voor de autosport

Volle bak

“Nu ben ik er weer klaar voor om volle bak alles te geven”, vervolgt Hamilton, die er in lijkt geslaagd om de donderwolk boven zijn hoofd te doen verdwijnen. De Mercedes-coureur zegt bovendien grote rivaal Verstappen niets kwalijk te nemen.
“Max heeft zijn kans gegrepen en precies gedaan wat hij moest doen. Hij is een geweldige tegenstander. Ik ben niet boos op Max, helemaal niet. Dat zou ook niet gezond zijn. Zoals ik het ook niet toesta dat de ervaring van 2021 me komend seizoen nog steeds dwars zit. Ik begin vol goede moed aan een nieuw seizoen.”
Formule 1
Laureus Awards | Verstappen uitgeroepen tot wereldwijd Sportman van het Jaar 2021
26/04/2022 OM 09:50
Formule 1
F1 | “Ik heb het mentaal en emotioneel lange tijd zwaar gehad” - Hamilton openbaart gevoelens
31/03/2022 OM 14:02