De Super Golf League is een initiatief van investeerders uit Saoedi-Arabië. Sinds 2019 is deze groep bezig met het opzetten van een concurrerende golftour en dit doen ze door de beste spelers van de wereld te verleiden met gigantische bedragen.
De PGA, de traditionele organisatie, maakte al snel duidelijk dat elke speler die zich met deze league zou inlaten niet meer uit zou mogen komen op evenementen van de PGA. Even later sloot ook de Europese Tour zich aan bij de standpunten van de PGA om samen tegen de Super Golf League op te trekken.

Sterren blijven bij de PGA

Golf
Golf | Zesde editie van The Match met vier NFL-supersterren live te zien op discovery+
18/05/2022 OM 12:59
Al snel kondigde een zeer groot deel van de sterren van het mondiale golf aan geen brood te zien in de nieuwe league. Zonder de evenementen van de PGA Tour kun je geen kwalificatiepunten bij elkaar spelen voor de vier grootste toernooien van het jaar en dus zouden de meest prestigieuze toernooien onbereikbaar worden.
Zonder Rory Mcilroy, Jon Rahm, Tiger Woods, Brooks Koepka, Justin Thomas, Jordan Spieth en Collin Morikawa zou de Super Golf League al onthoofd zijn voor deze goed en wel begonnen was, maar de hoop lag nog bij Dustin Johnson en Bryson DeChambeau.
Dit zijn allebei eigenzinnige spelers en de geruchten namen toe dat er bedragen tussen de 30 en 50 miljoen dollar per jaar werden geboden op het duo. Deze geruchten werden sterker naarmate beide golfers deze verhalen lange tijd niet ontkrachtten. Nu is echter toch duidelijk dat Johnson en DeChambeau bij de PGA blijven en dus lijkt het plan van de Super Golf League op een mislukking af te stevenen.
DeChambeau hield nog wel een slag om de arm door te zeggen dat zolang de beste spelers bij de PGA spelen, hij ook bij de PGA zal spelen. De Amerikaan zou een overstap naar de Super Golf League dus wel overwegen als andere golfers hem vergezellen.

Waar kijk je?

Het bericht dat zo veel topspelers de PGA trouw blijven is goed nieuws voor mensen met een abonnement op discovery+. Op dit streamingsplatform kan je namelijk alle wedstrijden van de PGA Tour live streamen of terugkijken wanneer je wilt. Sluit nu je abbonement af op discovery+.
RBC Heritage
The Heritage | Onverwachte bezoeker, hert steekt golfbaan over vlak voor speler wil slaan
16/04/2022 OM 08:44
RBC Heritage
The Heritage | Onverwachte bezoeker, hert steekt golfbaan over vlak voor speler wil slaan
16/04/2022 OM 08:43