Nederland begon bijzonder fel en gretig aan het duel. Binnen een mum van tijd stond er een 8-2 stand op het scorebord en was het beslissende gat geslagen. Dat Nederland zo snel uit kon lopen was mede te danken aan een uitstekend keepende Tess Wester. De Nederlandse keepster hield een aantal ballen op indrukwekkende wijze uit het doel en pakte ook de eerste 7-meter die Nederland tegen kreeg. Bij rust had de Nederlandse ploeg de wedstrijd dusdanig onder controle dat reservekeepster Rinka Doorduijn de tweede helft in het doel mocht staan.
De openingswedstrijd betekende ook de rentree van Nycke Groot. Groot stopte in 2019 met haar internationale carrière, waardoor ze dat jaar geen wereldkampioen werd met de ploeg. Voor deze Olympische Spelen keerde Groot terug, vooral vanwege de blessure van Estavana Polman. De comeback van Groot verliep naar wens. Met name in de tweede helft waren er flitsen te zien van de oude Nycke Groot, die op haar hoogtepunt bij de allerbeste handbalsters ter wereld hoorde. Nederland speelt dinsdagochtend de tweede wedstrijd van het toernooi. Zuid-Korea is dan de tegenstander.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Na Franse mannen pakken ook Franse handbalvrouwen goud in Tokio
08/08/2021 OM 11:43

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Tokio 2020 - Norway - Sweden - Handbal – Olympische hoogtepunten
08/08/2021 OM 06:28
Tokio 2020
Tokio 2020 - France - Denmark - Handbal – Olympische hoogtepunten
07/08/2021 OM 16:30