Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Handbalsters verliezen groepswedstrijd van angstgegner Noorwegen

Tobias Kappelle

Geupdate 31/07/2021 om 17:26 GMT+2

De Nederlandse handbalsters hebben in een spannende wedstrijd net verloren van Noorwegen. De strijd om de koppositie in groep A ging lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk trokken de Noren aan het langste eind. Het werd 29-27.

Tokyo 2020 | Eens te meer delven handbaldames onderspit tegen Noorwegen

Nederland was al geplaatst voor de kwartfinale en dus is deze nederlaag tijdens Tokyo 2020 zeker geen ramp. Toch wilden de dames maar wat graag winnen. Niet alleen de eer stond op het spel, maar ook de tegenstander in de kwartfinale is afhankelijk van de positie in de groep. Nederland ligt nu op koers voor een tweede plaats. In dat geval zou de nummer drie van poule B de tegenstander zijn.
Nederland en Noorwegen vochten al vele gevechten uit de afgelopen jaren en ook nu was het dus spannend. Noorwegen nam meerdere keren een klein beetje afstand van Nederland, maar telkens wist de ploeg van Mayonnade zich terug te knokken. Inger Smits was met zeven goals de meest bepalende speelster van de dag. Smits staat al jaren bekend als groot talent en lijkt die belofte nu in te gaan lossen.
Nederland speelt maandag de laatste wedstrijd in de groep. Montenegro is de tegenstander en daarna beginnen de kwartfinales.

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie