Tokyo 2020 | Mannen geven zege tegen GB in slotfase uit handen

Gijs Blauwhof

Geupdate 29/07/2021 om 13:49 GMT+2

Nederland liet met vlagen goed spel zien, maar het was niet genoeg om de winst over de streep te trekken. De hockeymannen konden niet constant genoeg presteren om Groot-Brittanië van scoren te weerhouden. Dat gebeurde twee keer: 2-2.

Tokyo 2020 | Groot-Brittannië in slotfase langzij Nederlandse hockeymannen

Groot-Brittannië was beter in het eerste kwart, maar het was Nederland die in de 22e minuut de score opende. Een mooie goal van Thierry Brinkman, maar net als in de andere wedstrijden tot nu toe leek Nederland nog niet in vorm te zijn. De discussie tussen keeper Pirmin Blaak en aanvoerder Billy Bakker, die het duidelijk niet met elkaar eens waren, is misschien wel het meest typerend voor het toernooi dat Nederland tot nu toe speelt.

Tokyo 2020 | Hockey - 1-0 Nederland

Nederland kwam beter in de wedstrijd en kwam vlak na rust op een 2-0 voorsprong. Jip Janssen pushte raak uit een strafcorner, de eerste goal uit een corner tijdens de Olympische Spelen Tokyo 2020. Oranje had tot dit moment 13 corners op rij gemist.

Tokyo 2020 | Hockey - 2-0 Nederland

Oranje geeft voorsprong uit handen

Even leek het alsof de Nederlandse mannen iets meer in het ritme kwamen. Seve van Ass was nog dicht bij de 3-0, maar raakte de paal. Maar het waren de Britten die tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer scoorden en de spanning terugbrachten in de wedstrijd.

Tokyo 2020 | Hockey - 2-1 Groot-Brittanië

Groot-Brittannië bleef aandringen en beloonde zichzelf 3 minuten voor tijd met de gelijkmaker uit een strafcorner.

Tokyo 2020 | Hockey - 2-2 Groot-Brittanië

Nederland kreeg in de slotminuut nog een strafcorner, die resulteerde in nog drie corners. Met de laatste corner zat het geluk ook niet aan de Nederlandse zijde, Jip Janssen raakte de paal. Ondanks dat Nederland de goede vorm nog niet heeft gevonden, lieten de mannen met vlagen goed spel zien. Nederland is in ieder geval al zeker van een kwartfinaleplek, de eerste vier gaan namelijk door naar de knock-outfase. Oranje speelt morgen (vrijdag) de laatste poulewedstrijd tegen Duitsland.

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.