Al snel leken de hockeydames hun opponent duidelijk te willen maken dat er dit keer niets te halen viel. De Nederlanders bekrachtigden die dominantie in het tweede kwart, toen Felice Albers de 1-0 binnen sloeg door de benen van de Britse keepster.
Een paar tellen later was het alweer raak voor de regerend wereldkampioen. Vanaf rechts kwam de bal bij Marloes Keetels in de cirkel, die geen seconde aarzelde en de bal buiten bereik van de keepster in de verre hoek binnensloeg.

Tokyo 2020 | “Ik kan niet wachten om de finale te spelen - Verschoor wil meer

Tokio 2020
Tokyo 2020 | Zo wonnen de hockeyvrouwen goud
08/08/2021 OM 08:34

Eenzijdig

Het verweer van de Britten was na die twee goals van Nederland gebroken. De dames liepen in het derde kwart dankzij goals van Verschoor en wederom Albers eenvoudig uit naar een 4-0 voorsprong.
Groot-Brittannië deed daarna wat terug dankzij een benutte strafcorner, maar meer dan een eretreffer was het niet. In het laatste kwart bepaalde sterspeelster Frederique Matla de eindstand op 5-1 en zo plaatsten de Nederlandse hockeydames zich voor de vijfde olympische finale op rij.

Argentinië of India

De tegenstander van onze hockeyvrouwen zal vanmiddag bekend worden, want dan spelen Argentinië en India hun halve finale in Tokio. Dat de Indiase vrouwen in de halve finale staan, mag een stunt genoemd worden want in de kwartfinale versloeg het team van de Nederlandse coach Sjoerd Marijne topland Australië met 1-0.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Zo wonnen de hockeyvrouwen goud
08/08/2021 OM 07:32
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Hockeyvrouwen brengen goud in stijl terug naar Nederland
06/08/2021 OM 11:40