Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Sensatie in het dameshockey: India verslaat Australië

Sander Grasman

Geupdate 02/08/2021 om 08:30 GMT+2

De hockeysters van India hebben voor een daverende verrassing gezorgd door Australië, één van de favorieten op de Spelen, uit te schakelen. De ploeg van de Nederlandse coach Sjoerd Marijne won dankzij een benutte strafscorner met 1-0. India verloor in de groepsfase van het toernooi nog met 5-1 van de Nederlandse hockeydames.

Tokyo 2020 | Indiase hockeyvrouwen stunten met zege op Australië

Geheel verdiend was de zege van India niet te noemen. Tegenover die ene benutte strafcorner van de Indiase ploeg stonden namelijk negen gemiste Australische pogingen. Bijzonder knap van de ploeg van de Nederlandse coach Sjoerd Marijne is het natuurlijk wel.

UNIEKE PRESTATIE

De Indiase hockeydames bereikten nog nooit de halve finale op de Olympische Spelen en ook nu lag dat zeker niet in lijn der verwachting. Australië is de nummer twee van de wereld, won dus alle vijf de duels in de groepsfase en incasseerde zelfs nog maar één tegentreffer dit toernooi.
De eliminatie van de Australiërs betekent goed nieuws voor de Nederlandse hockeysters. Hiermee is namelijk een van hun belangrijkste concurrenten uitgeschakeld. Nederland hockeyt later vandaag zelf haar eigen kwartfinaleduel. Om 11:30 uur nemen zij het in het Oi Hockey Stadium op tegen Nieuw-Zeeland.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie