OVERTUIGENDE OVERWINNING

Op de Japanse zege viel weinig aan te merken. De score had zelfs nog een stuk ruimer kunnen uitvallen. Tot tweemaal toe voorkwamen Amerikaanse outfielders met geweldige vangballen dat er Japanse punten binnengelopen konden worden.

Tokio 2020 | USA - JPN - Softbal – Prachtige vangbal

Tokio 2020
Tokyo 2020 | Honkballers Japan kloppen Team USA in droomfinale
07/08/2021 OM 16:05
Grote vrouw aan de zijde van de thuisploeg was werper Yukiko Ueno. Zij nam zes van de zeven innings voor haar rekening en stond daarin geen enkel punt en slechts twee honkslagen toe, terwijl ze vijf Amerikaanse slagvrouwen met drie slag terug naar de dug-out stuurde.

KLEINE NEDERLANDSE INBRENG

Ondanks dat de Nederlandse softbalploeg zich helaas niet wist te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio, kende de finale een kleine Nederlandse inbreng. Derde honk scheidsrechter Mariana Prins en scorer Dennis Duin gaven de softbalfinale namelijk nog een klein oranje tintje.

HONKBAL

Nu het softbaltoernooi is afgerond, is het de beurt aan de honkballers. Ook hierin zijn Japan en Amerika twee van de grote favorieten. Een uitgelezen kans dus voor Team USA om zich direct te revancheren op het thuisland. Lees hier alles wat je moet weten over het honkbaltoernooi.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Tokio 2020 - Australia - Canada - Honkbal / Softball – Olympische hoogtepunten
24/07/2021 OM 08:43
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Softbal highlights 22 juli - Japan nog ongeslagen na extra inning
22/07/2021 OM 12:46