Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Japanse softbalvrouwen openen Spelen met klinkende zege op Australië

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 21/07/2021 om 14:37 GMT+2

De Japanse softbalvrouwen zijn uitstekend begonnen aan hun olympisch toernooi, dat officieel pas op vrijdag van start gaat. Het gastland was, onder meer dankzij drie homeruns en een in bloedvorm verkerende Ueno Yukiko, met 8-1 veel te sterk voor de Australische equipe. Bekijk hier de highlights van die wedstrijd.

Olympische Spelen Tokyo 2020 | Japanse vrouwen openen Spelen met klinkende zege op Australië

De Japanse en Australische softbalvrouwen speelden vannacht al hun eerste wedstrijd, ruim twee dagen voordat het olympisch vuur wordt ontbrand en het toernooi officieel van start gaat.
Het gastland schoot niet bepaald als een komeet uit de startblokken. Pitcher Ueno Yukiko raakte tweemaal een Australische opponent, waardoor de Aussies nog op voorsprong kwamen. Nadat de arm van Yukiko was warmgedraaid, was er geen houden meer aan voor de Australiërs.
De Japanners maakten de stand al snel gelijk en in de derde inning zette Naito Minori Japan dankzij een homerun op voorsprong. Uiteindelijk zou het gastland drie homeruns slaan met een 8-1 eindstand als gevolg.
De wedstrijd was niet alleen bijzonder vanwege het feit dat het de eerste olympische wedstrijd was. De softbalvrouwen speelden in het Fukushima Azuma Baseball Stadium in Fukushima, de stad die in 2011 door een nucleaire ramp werd verwoest.
Het feit dat Fukushima de eerste wedstrijd 'hostte' was - zelfs in de afwezigheid van fans - een eerbetoon aan eenieder die de stad in de afgelopen tien jaar heeft helpen herbouwen.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie