Ondanks twee saaie perioden was het een heel spannende wedstrijd. De Russen kwamen in de tweede periode op voorsprong, want na 20 minuten speeltijd was daar de goal van Anton Slepyshev met een individuele actie. De eerste twee periodes waren verder niet om over naar huis te schrijven. Maar in de derde periode kwam Zweden knap terug tot 1-1. Het doelpunt kwam via de stick van Anton Lander.

Beijing 2022 | Russische ijshockeyer probeert zichzelf te scoren en botst met goalie

Gelijkopgaand

Beijing 2022
Beijing 2022 | Dit zijn de hoogtepunten van het olympische ijshockeytoernooi
24/02/2022 OM 11:11
Maar de ploegen hielden elkaar in evenwicht. Dus overtime was een vereiste. In overtime speel je bij het ijshockey drie tegen drie. De Zweden waren in overtime de betere ploeg. Maar de kansen die zij kregen, werden niet omgezet in doelpunten. Dus shoot-outs om het te beslissen.
Na ieder twee shots ging de eerste puck erin. Wallmark scoorde en zette Zweden op 0-1. Echter was het meteen raak voor de Russen via Gusev: 1-1. Nordstrom scoorde meteen weer om de voorsprong te herstellen.

Beijing 2022 | Russische ijshockeyer doet alsof hij bij Zweden op de bank wil plaatsnemen

Om en om

Zweden kreeg een puck om te winnen, maar liet die kans liggen. De Russen lieten ook de kans liggen om gelijk te maken en de Zweden konden vervolgens weer niet profiteren, waardoor de wedstrijd maar niet in het slot werd gegooid.
Yakovlev maakte uiteindelijk gelijk en na een hoop gemiste pucks scoorde Gritsyuk de verlossende treffer voor Rusland, waarmee een finaleplek definitief was veilig gesteld.

Beijing 2022 | Scheidsrechter is en blijft de baas tijdens Rusland - Zweden

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Dit zijn de hoogtepunten van het olympische ijshockeytoernooi
24/02/2022 OM 11:08
Beijing 2022
Beijing 2022 | Finland verovert olympisch goud ten koste van Rusland
20/02/2022 OM 07:20