Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Spookgoal bij ijshockey Finland - Verenigde Staten - “Klok terug naar 2:20”

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 03/02/2022 om 21:07 GMT+1

Er heeft zich een bizar moment voorgedaan tijdens Finland - Verenigde Staten in het ijshockey. De klok werd na afloop van de wedstrijd teruggezet naar 2:20 omdat de arbitrage een zuivere goal van de Finse vrouwen had gemist. De fout kwam aan het licht na Fins protest en inmenging van de videoref.

Beijing 2022 | “Klok moet terug naar 2:20” - Spookgoal bij ijshockey Finland - Verenigde Staten

Een rebound werd benut door Susanna Tapani, maar er volgde geen ‘ping!’ om aan te geven dat er een doelpunt was gemaakt en ook met het blote oog was de geldige treffer de arbitrage ontgaan.
De wedstrijd werd vervolgd, maar toen duidelijk werd dat er een fout was gemaakt, diende dit hersteld te worden. Zo gezegd, zo gedaan en dat het duel al was uitgespeeld, deed er niet meer toe.

Derde periode verlengd

De wedstrijd had niet langer een eindstand van 1-5, maar plots weer een tussenstand van 2-5 met nog 2:20 minuten te spelen. Dit kan in het ijshockey blijkbaar gewoon!
Het lukte de Finnen niet om in de ‘toegevoegde’ reguliere tijd nogmaals te scoren, waardoor het bij 2-5 bleef als echte, definitieve, daadwerkelijke uitslag.

WAAR KIJK JE?

De openingsceremonie van de Olympische Spelen is op vrijdag 4 februari 2022 live te zien op Eurosport en op discovery+. Vanaf dat moment kun je ruim twee weken lang genieten van live wintersport via onze kanalen.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie