De eerste tegenstanders van Nederland kwamen uit Oezbekistan. Henk Grol werd een dag eerder op het individuele toernooi in 25 seconden uitgeschakeld door Bekmurod Oltiboev. Nu vroeg op de dag moesten de twee wederom de judomat op. Spannend werd het niet. Oltiboev herhaalde zijn truc en Grol trapte er wederom volledig in. Ditmaal duurde de wedstrijd 19 seconden.
Sanne Verhagen kwam als tweede in actie. Zij won haar wedstrijd tegen Keldiyorova met een ippon. Tornike Tsjakadoea en Sanne van Dijke moesten hun meerdere erkennen in de Oezbeken. Noel van 't End en Guusje Steenhuis zorgden weer voor een 3-3 stand op het scorebord. Als beslissende wedstrijd was het wederom Grol - Oltiboev. Drie keer is scheepsrecht en deze keer bleef de Nederlander wel overeind.

Tokyo 2020 | Kwartfinale gemengd team judo Nederland - Oezbekistan

Tokio 2020
Tokyo 2020 | Almeerse Sanda Aldass judoot voor olympisch vluchtelingenteam
02/08/2021 OM 19:29
In de kwartfinale beet Sanne Verhagen het spits af tegen de Brazilianen. Na 5 minuten en 4 seconden kreeg de Pimenta haar derde shido en daarmee was de wedstrijd beslist. Vervolgens was het stuivertje wisselen en wederom was de beslissende wedstrijd voor Grol. De Nederlander nam het op tegen Rafael Silva. Na drie shido's voor de Braziliaan ging de winst naar de Nederlanders.
De Franse judoka's waren letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. Tsjakadoea verloor van Chaine met een ippon. in de drie daarop volgende wedstrijden met Van Dijke, Van 't End en Steenhuis was een waza-ari genoeg om de wedstrijd te beslissen. De Fransman Teddy Riner hoefde nieteens in actie te komen.

Opnieuw straffen voor Tsjakadoea

De Nederlanders moesten nog een keer in actie komen in de wedstrijd voor het brons. Maar Duitsland was niet van plan om met lege handen naar huis te gaan. Sanne van Dijke begon sterk met twee waza-ari's. Noel van 't End wist zich goed staande te houden tegen Dominic Ressel, maar moest na wederom een golden score zijn meerdere erkennen in de Duitser.
Compleet moegestreden strompelde hij van de judomat af. Henk Grol rekende snel af met zijn tegenstander maar de Steenhuis, Verhagen en Tsjakadoea waren niet opgewassen tegen de Duitse judoka's. Na een tegenvallend individueel toernooi en een sterk begin met het gemengde team moet Nederland genoegen nemen met de bronzen medaille van Sanne van Dijke.

Tokyo 2020 | Nederlandse judoka's grijpen net naast medailles met gemengd team

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Nederlandse judoka's grijpen net naast medailles met gemengd team
31/07/2021 OM 09:16
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Kwartfinale gemengd team judo Nederland - Oezbekistan
31/07/2021 OM 06:00