Op de klanken van Pirates of the Carribean en gestoken in een stoer, maar elegant piratenjurkje voerde Van Zundert haar kür uit. Het eerste element van de Brabantse ging meteen de mist in. Ze zou twee drievoudige sprongen achter elkaar uitvoeren, maar bleef steken bij een tweevoudige lutz, waarop geen nieuwe sprong volgde. Hier liet ze veel punten liggen.
Ook de rest van de sprongen zagen er wankel uit bij de pupil van Carine Herreygers en Thomas Kennes. De drievoudige flip, drievoudige rittberger en drievoudige lutz werden negatief beoordeeld door het technisch panel.
Van Zundert trainde deze zomer veel op de moeilijkheidsgraad van haar kürs. Ze trainde om meerdere drievoudige sprongen onder de knie te krijgen zodat ze hogere scores kan halen. Tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen blijkt ze nog wel moeite te hebben om die sprongen te landen.
Kunstrijden
NHK Trophy | Bekijk de winnende vrije kür van Shoma Uno
19/11/2022 OM 15:54

Verklaring

Een verklaring voor de matige kür zou kunnen zitten in het feit dat Van Zundert in vergelijking met voorgaande jaren een drukker programma rijdt. Ze schaatst voor het eerst mee in Grand Prixs. Vorige week reed ze nog in Canada, terwijl ze een week later in Frankrijk schaatst.
Kunstrijden
NHK Trophy | Bekijk de winnende vrije kür van Shoma Uno
19/11/2022 OM 15:51
Kunstrijden
Kunstschaatsen | WADA wil tiener Valieva tot na volgende Olympische Spelen schorsen
15/11/2022 OM 15:06