Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Advocaten kunstrijders VS in hoger beroep bij IOC om medailles te krijgen

Gerjan Linssen

Geupdate 19/02/2022 om 14:38 GMT+1

Advocaten van de Amerikaanse kunstrijder zijn bij het IOC in hoger beroep gegaan om af te dwingen dat de zilveren medailles worden uitgereikt. Het IOC schortte de ceremonie op totdat er duidelijkheid is in de dopingzaak van Kamila Valieva – het Russische team won goud – maar hun geduld van Team USA is opgeraakt.

Kamila Valieva tijdens een kür

Foto: Getty Images

De Amerikaanse advocaten van de kunstrijders zijn officieel in hoger beroep gegaan om voor elkaar te krijgen dat de medailles voor de teamwedstrijd daadwerkelijk worden uitgereikt. De medailles liggen tot dusver in de kluis omdat de dopingzaak tegen Valieva nog loopt.
De Amerikanen hebben er genoeg van. In een brief naar de IOC-voorzitter Thomas Bach schrijven de advocaten dat ze richting het CAS (Court of Arbitration for Sport) stappen om nog voor de sluitingsceremonie van zondag een beslissing af te dwingen.
Of het CAS vervolgens ook voor die tijd tot een uitspraak komt en of het IOC het dan voor die tijd geregeld krijgt om eventueel de medailles uit te reiken, is nu nog niet bekend.
picture

Beijing 2022 | Valieva stelt Russisch teamgoud veilig

Landenwedstrijd

Tijdens de landenwedstrijd was Rusland veruit het best presterende land. De VS werd tweede en Japan was goed voor het brons. Niemand weet of het zilver wat de Amerikanen nu officieus in handen hebben nog kan veranderen naar goud.
Bij een in alle haast bedachte alternatieve 'medailleceremonie' werden fakkels gegeven in plaats van medailles.

WAAR KIJK JE?

De Olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om Olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie