Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Kunstschaatscoach Tutberidze snapt niets van kritiek Bach

Tobias Kappelle

Geupdate 19/02/2022 om 11:05 GMT+1

Eteri Tutberidze herkent zich niet in de kritiek die over haar geuit is door IOC-baas Thomas Bach. Bach was woedend nadat de kunstschaatscoach haar vijftien jaar oude pupil Valieva bijzonder kil ontving na een mislukte kür. Tutberidze claimt geen idee te hebben waar de kritiek vandaan komt.

Tutberidze

Foto: Getty Images

De bron van de kritiek was een video van Tutberidze en Kamila Valieva na de mislukte vrije kür. Valieva staat onder hoogspanning op deze Olympische Spelen vanwege alle dopingperikelen. Tijdens de vrije kür bezweek Valieva onder de druk en ging ze meerdere keren onderuit. Op een troostende arm om haar schouder hoefde Valieva echter niet te rekenen.
Na het zien van de beelden was IOC-baas Bach woest. Hij noemde het optreden van de coach huiveringwekkend en kondigde maatregelen tegen de coaches van het Russische kunstschaatsen.
picture

Beijing 2022 | Valieva hoeft niet op medelijden te rekenen van haar coach

Steunbetuigingen

Tutberidze snapt echter niets van deze kritiek. "Ik weet niet waar de woorden van meneer Bach vandaan komen."
Tutberidze zegt veel steunbetuigingen ontvangen te hebben na de uitspraken van Bach. "Ik ben zeer dankbaar voor alle steun gevende woorden", aldus de coach.

Kritiek

Het is niet de eerste keer dat Tutberidze het onderwerp is van kritiek. De kuntschaatscoach is al jaren berucht vanwege haar controversiële trainingsmethodes en het feit dat veel van haar schaatsers op zeer jonge leeftijd al stoppen met de sport.
Eurosport-commentatrice Haya Leenards is zelfs van mening dat er een cultuuromslag moet plaatsvinden in het kunstrijden.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie