Op de muziek van ‘Pas sans toi’ van Lara Fabian schaatste Van Zundert haar korte kür. De jonge Brabantse die vorig seizoen Nederland voor het eerst sinds 1976 vertegenwoordigde op het olympische kunstschaatstoernooi stond nog niet eerder op een Grand Prix, het hoogste niveau wedstrijden buiten de kampioenschappen om.
Van Zundert kwam niet in de buurt van haar persoonlijk record dat ze eerder dit jaar neerzette tijdens de Finlandia Trophy van 59,22. Bij haar eerste sprongenserie wist ze haar tweede sprong, de driedubbele toeloop, niet volledig uit te voeren waardoor er punten van de technische score afgingen.
De dubbele axel en de driedubbele rittberger die ze daarna uitvoerde, waren wel geslaagd. Ook imponeerde ze de jury met sterke pirouettes.
Kunstrijden
NHK Trophy | Bekijk de winnende vrije kür van Shoma Uno
19/11/2022 OM 15:54
Na de korte kür staat Van Zundert negende in een deelnemersveld van twaalf. De Canadese Madeline Schizas leidt het veld met 67.90 punten. Vanavond is de vrije kür.

Waar kijk je?

Alle ISU Grand Prixs en kampioenschappen zijn te zien op Eurosport en discovery+. Met discovery+ kijk je alles live en on demand.
Kunstrijden
NHK Trophy | Bekijk de winnende vrije kür van Shoma Uno
19/11/2022 OM 15:51
Kunstrijden
Kunstschaatsen | WADA wil tiener Valieva tot na volgende Olympische Spelen schorsen
15/11/2022 OM 15:06