Opnieuw betoverde het samengestelde Duitse duo - Savtsjenko is geboren Oekraïnse, Massot komt uit Frankrijk - alles en iedereen met hun vrije kür op de muziek van La Terre vue du ciel. Net als in Pyeongchang kregen zij ook in Milaan het publiek op de banken. En net als op de Spelen lieten beide kunstschaatsers ook ditmaal hun tranen de vrije loop.
Terwijl de punten van de technische beoordeling tijdens hun uitvoering al razendsnel opliep, was het na afloop even wachten op de definitieve score. Voor de jury was het echter klip en klaar. De vrije uitvoering van Savtsjenko en Massot was goed voor een wereldrecord (162.86), net als hun totaalscore (245.84) waarmee het oude record met liefst 8 punten werd vermorzeld. Het zilver ging naar het Russische paar Jevgenia Tarasova/Vladimir Morosov, terwijl Vanessa James en Morgan Cipres uit Frankrijk als derde eindigden.
Kunstrijden
Kunstrijden | Minimumleeftijd kunstschaatsen naar 17 jaar, olympisch drama zorgt voor verandering
07/06/2022 OM 11:05
Voltooit Zagitova trilogie?
Olympisch- én wereldkampioen. Een unieke dubbelslag voor de Duitse paarrijders, want voor het eerst sinds 1992 zijn beide titels in het bezit van hetzelfde paar. Alina Zagitova kan vrijdagavond het complete pakket voltooien. De pas 15-jarige Russin werd dit jaar al Europees en olympisch kampioen.
Zagitova liet in de korte kür wat steken vallen en gaat als tweede de finale in. Op veel steun van het publiek in het Mediolanum Forum hoeft zij vanavond niet te rekenen. Dat zal volledig op de hand van thuisfavoriete Carolina Kostner zijn. De 31-jarige Italiaanse, die na het WK stopt, zette woensdag met een puntentotaal van 80.27 de beste score in de korte kür neer, op de voet gevolgd door Zagitova met 79.51.

Carolina Kostner

Foto: Imago

Hanyu afwezig
De olympische kampioenen in de andere disciplines, Yuzuru Hanyu (mannen) en Tessa Virtue/Scott Moir (ijsdansen), zijn niet van de partij in Milaan. Zij laten het WK aan zich voorbij gaan. Zaterdag worden de medailles bij de mannen en het ijsdansen verdeeld met de vrije küren. Live te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player!
Kunstrijden
WK kunstrijden | Spanjaarden hebben lachers op de hand met 80's act
28/03/2022 OM 10:42
Kunstrijden
WK Kunstschaatsen | Spanjaarden hebben lachers op de hand met 80's act
28/03/2022 OM 10:41