Eurosport

WK Saitama | Duo Wenjing Sui/Cong Han veroveren goud bij paren

WK Saitama | Duo Wenjing Sui/Cong Han veroveren goud bij paren
By Eurosport

The 21/03/2019 at 11:30Bijgewerkt The 21/03/2019 at 11:31

Wenjing Sui en Cong Han hebben op de wereldkampioenschappen kunstschaatsen de gouden medaille gewonnen bij de paren. Het is de tweede wk-titel voor het Chinese duo, dat in 2017 ook al goud pakte. Bekijk hier de gouden oefening van het Chinese paar.

Video - WK Saitama | Duo Wenjing Sui/Cong Han veroveren goud bij paren

05:13

Het niveau lag ongelofelijk hoog en dat drukte zich uit in de scores. Alle drie de paren zetten in de finale hun beste seizoensscore neer. De tweede en de derde plek werden gewonnen door twee Russiche paren. Brons ging naar het duo Natalia Zabiiako en Alexander Enbert en het paar Vladimir Mozorov/Evgenia Tarasova pakten het zilver, nadat ze nog voorstonden voor de finale. Bekijk hier hun oefening.

Video - Kijk hier naar de run van het Russische duo Tarasova/Morosov, die uiteindelijk zilver wonnen.

04:49

Na afloop reageerden de winnaars op hun zege:

" We zijn heel blij dat we onze beste oefening in de finale hebben kunnen laten zien. We hebben een lastige tijd gehad en konden ons daardoor niet heel goed voorbereiden, maar onze trainers en ons team heeft ons echt veel vertrouwen gegeven. We wisten dat we konden winnen, maar het WK een tweede keer winnen was lastiger dan de eerste keer. We hebben als team gewonnen."