Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Bolshunov verovert op massastart derde goud op Spelen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 19/02/2022 om 10:34 GMT+1

Alexander Bolshunov heeft zijn dominantie in het langlaufen op de eennalaatste dag van de Spelen nog eens geëtaleerd. De Rus was in de massastart, die vanwege het barre weer was ingekort, de snelste in de slotfase en sleepte zo zijn derde gouden medaille van deze Spelen binnen.

Beijing 2022 | Bolshunov verovert op massastart derde goud op Spelen

De langlaufers reden vanwege de belabberde weersomstandigheden een verkorte rit. Normaal wordt de massastart over 50 kilometer verreden, maar nu hoefden de atleten slechts vier keer het vrouwenrondje af te leggen.
Het werd de verwachte race met de verwachte winnaar. Er staat al de hele Spelen geen maat op Alexander Bolshunov, en zijn zegetocht werd nog makkelijker gemaakt doordat de Noorse Johannes Klaebo last had van maagklachten. De tweevoudig olympisch kampioen bereikte uiteindelijk zelfs geen eens de finish.
De rest van het podium was een stuk onverwachter. Weinig kenners hadden rekening gehouden met een zilveren medaille voor Ivan Yakimushkin en ook de bronzen plak voor Simen Kruger was een redelijke verrassing. De Noor kon dankzij een covidbesmetting zijn olympische titel op de skiatlon eerder deze Spelen niet verdedigen, maar sloot deze Spelen dus nog redelijk positief af.

"Jammer dat het weer zo'n grote rol speelde"

Ivo van Haaren, die het commentaar verzorgde op deze wedstrijd, spreekt van een anticlimax. "Het is zonde dat het weer zo'n grote invloed had op de wedstrijd. Bolshunov was de grote favoriet, zeker toen Klaebo ook nog eens uitviel. Vier van de top-6 vandaag zijn Russen, dat is wel verrassend. Ook het podium is leuk, met Yakimushkin en Kruger. Die laatste heeft natuurlijk een dramaspelen gehad en kan nu in ieder geval nog terugkijken op iets positiefs,"aldus van Haaren.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie