Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | "Ik heb het niet verdiend" - Langlaufster Frida Karlsson wijst medaille af

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 14/02/2022 om 12:55 GMT+1

Frida Karlsson was meer dan teleurgesteld over haar prestatie in de langlauf-estafette voor dames. Ondanks een turbulente race wisten de Zweden uiteindelijk toch brons te pakken, maar daar was de 22-jarige niet echt blij mee. Bij de medailleceremonie wees ze aanvankelijk het eremetaal waar ze recht op had af. "Ik verdien deze medaille niet", legde ze uit.

Beijing 2022 | "Ik heb het niet verdiend" - Langlaufster Frida Karlsson wijst medaille af

Karlsson was de derde loopster in de estafette en lag op een gegeven moment op koers voor brons. Na zo'n drie kilometer keerde het tij echter. De Zweedse verloor twee plaatsen en gaf op een vijfde plaats het stokje over aan teamgenote Jonna Sundling.
Sundling haalde uiteindelijk het beste uit zichzelf en stelde de bronzen medaille voor Zweden veilig tijdens de eindsprint waarin ze sneller was dan de Finse Krista Pärmäkoski, een prestatie waarvoor Sundling volgens Karlsson een tweede medaille verdiende.
Tijdens de medailleceremonie wees Karlsson haar eigen medaille af en wilde deze aan haar teamgenoot geven.
picture

Beijing 2022 | Russisch team pakt goud op estafette, Duitsland stunt met zilver

Gezondheidsproblemen

De reden voor haar mindere prestaties was haar fysieke conditie. "Ik zag sterren, voelde mijn benen niet meer en probeerde gewoon de finish te halen", zei Karlsson na afloop van de estafette.
De gezondheid van de Zweedse langlaufster heeft tijdens de Winterspelen al voor één of twee momenten van shock gezorgd.
Na de skiatlon een paar dagen geleden kreeg ze zelfs een black-out. "Ik was gewoon moe, ik voelde me gewoon leeg", zei een zwakke Karlsson na de race.

Moeite met ademen

In de wedstrijd over 10 kilometer klassieke stijl had de Zweed zelfs medische zorg nodig. "Ik stond op het punt haar te knuffelen toen ik zag dat ze het heel moeilijk had om lucht te krijgen. Ik probeerde haar gewoon te helpen ademen", legde teamgenoot Ebba Anderson uit.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie