Karlsson was de derde loopster in de estafette en lag op een gegeven moment op koers voor brons. Na zo'n drie kilometer keerde het tij echter. De Zweedse verloor twee plaatsen en gaf op een vijfde plaats het stokje over aan teamgenote Jonna Sundling.
Sundling haalde uiteindelijk het beste uit zichzelf en stelde de bronzen medaille voor Zweden veilig tijdens de eindsprint waarin ze sneller was dan de Finse Krista Pärmäkoski, een prestatie waarvoor Sundling volgens Karlsson een tweede medaille verdiende.
Tijdens de medailleceremonie wees Karlsson haar eigen medaille af en wilde deze aan haar teamgenoot geven.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Auw! Finse langlaufer loopt bevroren penis op tijdens massastart
21/02/2022 OM 12:02

Beijing 2022 | Russisch team pakt goud op estafette, Duitsland stunt met zilver

Gezondheidsproblemen

De reden voor haar mindere prestaties was haar fysieke conditie. "Ik zag sterren, voelde mijn benen niet meer en probeerde gewoon de finish te halen", zei Karlsson na afloop van de estafette.
De gezondheid van de Zweedse langlaufster heeft tijdens de Winterspelen al voor één of twee momenten van shock gezorgd.
Na de skiatlon een paar dagen geleden kreeg ze zelfs een black-out. "Ik was gewoon moe, ik voelde me gewoon leeg", zei een zwakke Karlsson na de race.

Moeite met ademen

In de wedstrijd over 10 kilometer klassieke stijl had de Zweed zelfs medische zorg nodig. "Ik stond op het punt haar te knuffelen toen ik zag dat ze het heel moeilijk had om lucht te krijgen. Ik probeerde haar gewoon te helpen ademen", legde teamgenoot Ebba Anderson uit.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Women's 30km Mass Start
20/02/2022 OM 06:12
Beijing 2022
Beijing 2022 | Johaug is wind en kou de baas en pakt derde goud van de Spelen
20/02/2022 OM 05:43