Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Drammen | Klæbo en Skistad zegevieren op de sprint - volledig Noors podium bij de mannen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 12/03/2024 om 16:40 GMT+1

Johannes Høsflot Klæbo en Kristine Stavås Skistad hebben in Drammen de sprint op hun naam geschreven. Vooral Klæbo deed dit met de overtuiging die we zo van hem zijn gewend. Er was bij de mannen sprake van een volledig Noors podium, want Haavard Taugböl en Even Northug volgden in de voetsporen van de kopman. Skistad versloeg in een direct duel Linn Svahn.

Drammen | Klæbo en Skistad zegevieren op de sprint - volledig Noors podium bij de mannen

Klæbo maakt nog altijd kans op het winnen van de Wereldbeker en verschafte zichzelf een betere uitgangspositie door in Drammen de winst te grijpen. Het is echter Harald Østberg Amundsen die nog altijd de leiding in handen heeft.
Klæbo was duidelijk de beste in de Noorse stad, iets ten zuidwesten van hoofdstad Oslo. Waar Klæbo bij de mannen domineerde, boekte Skistad bij de vrouwen net zo goed een eclatante overwinning. Ze rekende in een rechtstreeks duel af met Linn Svahn en Rosie Brennan.
Skistad speelt in de World Cup echter geen rol van betekenis, ook omdat zij een wat andere invulling gaf aan haar seizoen. Jessie Diggins is hier de koploopster, gevolgd door Svahn en Frida Karlsson, die de sprint op de zesde positie beëindigde.
picture

Drammen | Klæbo en Skistad zegevieren op de sprint - Noorse is Svahn te snel af

Waar kijk je?

Alle vormen van wintersport, waaronder langlaufen, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie