Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Lillehammer | Karlsson verslaat Johaug na zinderende ontknoping

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 04/12/2021 om 15:38 GMT+1

In een ‘Hitchcockwaardige’ thriller heeft de Zweedse Frida Karlsson haar Noorse concurrent Therese Johaug verslagen. Tijdens de wedstrijd was het stuivertje wisselen tussen de ervaren vrouw en haar uitdager. Uiteindelijk was het de Zweedse die 0,3 seconden voor Johaug over de finish kwam.

Lillehammer | Karlsson verlaat Johaug in 'thriller'

De twee atleten waren vanaf het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Op geen enkel moment wist een langlaufster een voorsprong groter dan twee seconden te pakken. Op drie van de acht tussenpunten was de 22-jarige Zweedse de snelste, terwijl de 33-jarige Noorse onderweg vijf keer sneller was.
Karlsson zette als eerste een tijd neer. Het was aan de veertienvoudig wereldkampioene om in eigen land onder de tijd te duiken. Dat kon ze echter niet. Johaug kwam minder dan een seconde tekort en eindigde op de tweede plek. De Amerikaanse Rosie Brennan eindigde op 11,3 seconden knap op de derde plek.
Door de overwinning leidt Karlsson met zestig punten in de algemene wereldbeker. In de afstandswereldbeker heeft Karlsson de leiding van Johaug overgenomen. Ze leidt daar nu met 280 om 260 punten.
Mannen
Simen Hegstad Krueger was vanochtend de sterkste in de wedstrijd bij de mannen. Het was met zeven Noren in de toptien een Noors feestje.\
picture

Lillehammer | Krueger de beste in door Noorwegen gedomineerde wedstrijd

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie