Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Lillehammer | Na lang wachten op eerste zege lijkt Dahlqvist plots onverslaanbaar

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 03/12/2021 om 14:57 GMT+1

Maja Dahlqvist heeft na de sprint in Ruka ook gezegevierd in Lillehammer. De Zweedse langlaufster doorliep zonder veel moeite de kwalificaties en de halve finales om het vervolgens af te maken in de allesbeslissende eindstrijd. Er stond geen maat op haar.

Lillehammer | Na lang wachten op eerste zege lijkt Dahlqvist plots onverslaanbaar

Jessie Diggins en Tiril Udnes Weng bleven weliswaar in de buurt, maar meer dan aanhaken zat er niet in. De Noorse eindigde voor het eerst op het podium. Bij het benaderen van de finishstraat trapte Dahlqvist nog eenmaal het gaspedaal in en dat was voldoende om wederom te winnen.
Dahlqvist moest lang wachten op haar eerste overwinning, maar nu is het voor de derde keer op rij raak. De omstandigheden logen er niet om in Lillehammer, waar het lekker begon te sneeuwen toen de finales op het programma stonden. Dit maakte het er voor de langlaufers niet per se gemakkelijker op.
picture

Ruka | Ondanks ontbreken grote namen zorgt Dahlqvist voor Zweeds succes

Lillehammer

De manche in Lillehammer was de tweede wedstrijd in het kader van de World Cup 2020/2021. Opvallend genoeg was het alweer de zesde keer op rij dat de sprint werd gewonnen door een Zweedse.
Behalve drie keer Dahlqvist droeg ook Linn Svahn hier aan bij.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie