Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Holmenkollen | 'Eindelijk' raak voor Klaebo! Noor wint 50km massastart

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 10/03/2024 om 14:21 GMT+1

Johannes Høsflot Klæbo heeft dan 'eindelijk' de 50km massastart in Holmenkollen gewonnen. De 27-jarige Noor wist tot nu toe vrijwel alles al een keer te winnen, behalve deze prestigieuze wedstrijd in zijn thuisland. Nu is het dus eindelijk raakt.

Holmenkollen | 'Eindelijk' raak voor Klaebo! Noor wint 50km massastart

Een Noors feestje was het bij de 50km massastart. Met Klaebo als winnaar, Martin Loewstroem Nyenget als tweede, Paal Golberg als derde, Harald Oestberg Amundsen als vierde en Didrik Toenseth als vijfde kleurde de hele kop van de wedstrijd rood. Onder luid gejuich van het publiek kwamen Nyenget, Klaebo en Golberg gezamenlijk het stadion binnen om zo in een sprint uit te maken wie er met de winst vandoor zou gaan.
Met een relatief rustig wedstrijdverloop was de sprint van Klaebo weinig afgezwakt. Van kop af aan ging de Noor na de brug aan en niemand die meer aan hem voorbij ging.

Waar kijk je?

Alle vormen van wintersport, waaronder langlaufen, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie