Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de Ski | Hennig pakt eerste wereldbekerzege, Karlsson loopt verder uit

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 07/01/2023 om 12:58 GMT+1

In de zesde etappe van de Tour de Ski was de Duitse Katharina Hennig de sterkste. Na vijf podiumplekken was het vandaag eindelijk raak. De Duitse die altijd goed uit de verf komt op langere afstanden in de klassieke stijl versloeg al dubbelstokkend de leidster in de wedstrijd Frida Karlsson en de Finse Kerttu Niskanen.

Tour de Ski | Hennig pakt eerste wereldbekerzege, Karlsson loopt verder uit

De zesde en eennalaatste etappe ging van start zonder Krista Parmakoski. De Finse die bij de etappes in Oberstdorf overtuigde en derde stond in het klassement moest zich afmelden vanwege ziekte. De Finse liet weten dat het geen corona was, maar dat ze last had van buikklachten.
Net over de helft van de wedstrijd ontstond een kopgroepje van zeven vrouwen onder leiding van klassieke stijlspecialist Kerttu Niskanen. Lotta Udnes Weng, derde in het klassement, ontbrak. Haar tweelingzus, Tiril zat er wel bij.

Sprinten

Tot de laatste ronde reden de zeven samen vooruit. Na opnieuw een versnelling van Niskanen moest Weng wel lossen. Ze zou uiteindelijk 29 seconden achter Hennig binnen komen. Gelehesjedraagster Karlsson had slechts de benen om te volgen. Uiteindelijk zouden de verrassend sterke Rosie Brennan samen met Karlsson, Niskanen en Hennig sprinten om de winst.
In de laatste en belangrijke afdaling naar de finish nam Hennig de leiding. De Duitse die gisteren al knap vierde werd op de sprint, haar minst favoriete onderdeel, bleef nu ook al sprintend haar concurrentie voor.

Voorsprong Karlsson

Ind de laatste etappe die finisht op de monsterklim van Alpe Cermis verdedigt Karlsson een voorsprong van 1.12 minuten op Tiril Udnes Weng. Kerttu Niskanen staat derde op 1.37. Karlsson zou na Charlotte Kalla in 2006 de tweede Zweedse winnares kunnen worden.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie