Op 6 mei zal Bellator in de Accor Arena een evenement organiseren. Het Main Event is een gevecht om de zwaargewicht titel tussen kampioen Ryan Bader en de Fransman Cheick Kongo. Bellator kondigde dit evenement na afloop van Bader's titelverdediging afgelopen nacht aan.
Beide atleten vochten in 2019 al eens een keer tegen elkaar. Destijds was het de eerste titelverdediging van Bader. De partij eindigde in de derde ronde met een No-Contest nadat Bader per ongeluk zijn vinger in het oog van Kongo stak. Bader zou vervolgens pas afgelopen nacht zijn tweede titelverdediging hebben. Dit had te maken met Bader's deelname aan het licht-zwaargewicht toernooi. Bader won afgelopen nacht van Fedor Emelianenko's protegé Valentin Moldavsky via unanimous deciision.
UFC
UFC Vegas 56 | LFA kampioen Argueta maakt debuut tegen Jackson op 4 juni
7 UUR GELEDEN
Sinds de No-Contest tegen Bader heeft Kongo nog tweemaal gevochten. Kongo verloor in oktober 2020 van Tim Johnson via split decision. Dit was het inaugurele Parijs evenement van Bellator MMA. Kongo revancheerde zich echter in augustus vorig jaar met een knappe Rear Naked Choke submission overwinning tegen Sergei Kharitonov. Nu mag de Fransman dus gaan proberen om de titel van Ryan Bader af te pakken.
Het Bellator Paris evenement is open voor publiek. Tickets zijn inmiddels al in de verkoop.
UFC
UFC Vegas 57 | Tsarukyan vs. Gamrot gepromoveerd tot main event op 25 juni
7 UUR GELEDEN
Mixed Martial Arts
CW 137 & CW 138 | Nederlandse debutanten willen indruk maken in Colchester (Preview)
GISTEREN OM 01:29