Het evenement staat gepland in de 3Arena te Dublin, Ierland. Het gevecht had eigenlijk vanavond plaats moeten vinden. Echter werd Manhoef door de medici niet goedgekeurd in verband met een handblessure. Deze blessure liep hij op toen hij vorige maand drie inbrekers wist aan te houden. Manhoef sloeg met zijn vuist door het autoraam heen van de inbrekers waaraan hij meerdere hechtingen overhield.
Melvin Manhoef behoeft voor de Nederlandse fans van zowel kickboksen als MMA eigenlijk geen introductie. De altijd attractief en agressief vechtende Manhoef is al jarenlang een publiekslieveling. Manhoef verdiende zijn sporen in zowel het kickboksen als het MMA en vocht in beide sporten tegen de wereldtop. Manhoef is sinds 2014 actief bij Bellator MMA. De eerste run van Manhoef was in de middengewicht divisie. Hij vocht tweemaal voor de titel tegen destijds kampioen Rafael Carvalho. In 2016 verloor hij een zéér controversiële split decision van de Braziliaan. Dit vond Bellator ook aangezien hij gelijk een rematch kreeg aangeboden. Manhoef verloor de rematch via KO in de vierde ronde.
UFC
UFC Vegas 55 | Oud-kampioene Holm treft Vieira in belangrijke top 5 partij (Preview)
GISTEREN OM 01:43
Manhoef stapte vervolgens over naar de licht-zwaargewicht divisie. Daar wist hij in 2019 twee sterke partijen neer te zetten. Respectievelijk Kent Kauppinen en Yanick Bahati werden verslagen. Manhoef verloor vervolgens vrij kansloos van Corey Anderson in 2020. Manhoef kwam vorig jaar niet in actie voor de organisatie en treft nu alsnog Yoel Romero. Romero is een Cubaan en een zeer sterke worstelaar. Echter heeft hij ook net als Manhoef knockout power in zijn handen. Romero kwam in 2021 over van de UFC naar Bellator MMA. Romero was jarenlang een van de beste vechters in de middengewicht van de organisatie. Romero wist zijn eerste acht partijen in de UFC winnend af te sluiten. Romero kreeg driemaal de kans om de titel te winnen bij de UFC, maar verloor deze gevechten.
Tijdens zijn debuut voor Bellator MMA nam hij het op tegen voormalig kampioen Phil Davis. Romero verloor in een close gevecht via split decision en had daardoor vier partijen achter elkaar verloren. Romero nam het zojuist op tegen Alex Poilizzi die inviel voor Melvin Manhoef. Romero vocht sterk en wist een seconde voor het einde van de partij de TKO overwinning te pakken. Het was de eerste Bellator MMA overwinning voor Romero. De Cubaan treft nu alsnog Melvin Manhoef.
UFC
UFC | Ogden treft ongeslagen Zellhuber tijdens Fight Night op 10 september
GISTEREN OM 19:32
UFC
Column Stefan Struve: Aleksandar Rakić had nooit moeten vechten
GISTEREN OM 14:04