Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CW 154 | Gerardo Fanny tekent nieuwe deal bij Cage Warriors en treft Tanio Pagliariccio in Rome

Marcel Dorff

Geupdate 24/04/2023 om 17:32 GMT+2

Voormalig SHC kampioen en titeluitdager bij Cage Warriors Gerardo Fanny heeft een nieuw contract getekend bij de organisatie. De vechter die voor zowel Nederland als Curacao uitkomt gaat op 6 mei weer in actie komen voor Cage Warriors. In Rome treft hij thuisfavoriet Tanio Pagliariccio in de vlieggewicht divisie. Het evenement vindt plaats in het Fiera Roma.

CW 154 | Rome Promo

Het main event van de avond is een treffen in het bantamgewicht tussen Dylan Hazan en Caolan Loughran. Beide mannen vechten voor de vacante titel.

Antilliaanse trots

Gerardo Fanny is een 28-jarige vechter die naam maakte als een van de beste vechters bij de SHC organisatie in België. Fanny won daar driemaal de bantamgewicht titel. In 2020 maakte Fanny de overstap naar Cage Warriors en mocht hij meteen voor de bantamgewicht titel vechten tegen kampioen Jack Cartwright. Fanny won niet en ging naar het vlieggewicht.
picture

Gerardo Fanny (Photo Credits: Cage Warriors)

Foto: Other Agency

De Antilliaanse-Nederlander wist vervolgens tweemaal op spectaculaire wijze te winnen en zodoende zich te melden in de top van het vlieggewicht. Helaas ging het vorig jaar april mis voor Fanny waardoor hij weer een pas op de plaats moest maken. Vorige maand won Fanny buiten Cage Warriors via een knock-out in de eerste ronde. Fanny heeft nu een hernieuwde verbintenis getekend en vecht volgende maand zijn vijfde Cage Warriors partij.

Voor eigen publiek

Tegenstander is publiekslieveling Tanio Pagliariccio. De 24-jarige Italiaan gaat zijn derde partij voor de organisatie vechten. Hij maakte in 2019 als ongeslagen vechter zijn debuut voor Cage Warriors en verloor toen van de Belg Ayton De Paepe. Pagliariccio kreeg toen geen langer contract aangeboden en ging terug in het regionale Italiaanse circuit.
picture

Tanio Pagliariccio (Photo Credits: Cage Warriors)

Foto: Other Agency

Uiteindelijk zou de Italiaan na twee nieuwe overwinningen opnieuw een deal met Cage Warriors maken, maar duurde het een jaar voordat hij terugkeerde mede door blessures. In 2022 vocht hij zijn tweede partij voor de organisatie tegen Benoit Blanc en won hij via unanimous decision. Nu mag Pagliariccio voor eigen publiek laten zien wat hij waard is. Hij treft in Fanny misschien wel zijn moeilijkste tegenstander tot dusver.

Waar kijk je Cage Warriors?

Cage Warriors kijk je live bij discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie