Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Baeza en Lima treffen elkaar op 16 april

Marcel Dorff

Geupdate 18/01/2022 om 08:36 GMT+1

De talentvolle Miguel Baeza gaat op 16 april proberen weer een stijgende lijn te pakken. De MMA Masters-vechter gaat het opnemen tegen Dhiego Lima.

Baeza viert overwinning tegen Sato

Foto: Getty Images

Het gevecht vindt plaats in de Welterweight divisie. Meerdere bronnen weten dit nieuws aan Eurosport te bevestigen na een Twitter-bericht van Dan Levi (@BestFightPicks). Het evenement op 16 april heeft nog geen locatie.
Baeza is een talent uit de MMA Masters-stal en kwam via de Dana White's Contender Series de UFC binnen. Na drie overwinningen tegen respectievelijk Hector Aldana, Matt Brown en Takashi Sato, die allemaal in een finish eindigden, werd Baeza gematcht tegen Santiago Ponzinibbio.

Zowel Baeza als Lima kan overwinning goed gebruiken

In een fantastische partij verloor Baeza uiteindelijk via split decision. Beide mannen kregen de Fight of the Night-bonus, maar Baeza was wel zijn ongeslagen record kwijt. Tijdens zijn meest recente partij verloor Baeza wederom. Ditmaal via TKO tegen Khaos Williams. Baeza zal dus moeten winnen van Lima om weer naar boven te kunnen kijken.
Dhiego Lima is de jongere broer van Bellator-vechter Douglas Lima. De Braziliaan is bezig aan zijn tweede run in de UFC. Lima begon zijn eerste run tijdens het 19de seizoen van The Ultimate Fighter. Hij wist de finale te halen, maar verloor van Eddie Gordon. Na vervolgens maar één overwinning te pakken in zijn daaropvolgende drie partijen werd zijn contract bij de UFC niet verlengd.
Lima vocht zich uiteindelijk een weg terug naar de UFC tijdens het 25ste seizoen van The Ultimate Fighter. Wederom haalde de Braziliaan de finale en wederom werd verloren, ditmaal van Jesse Taylor. Tussen 2018 en 2019 wist Lima voor het eerst drie partijen achter elkaar te winnen in de UFC. Echter was 2021 een jaar om snel te vergeten. Lima verloor tweemaal en kan net als Baeza een overwinning héél erg goed gebruiken.
picture

discovery+ is de nieuwe Home of UFC

UFC op 16 april (tot dusver):
Miguel Baeza vs. Dhiego Lima
Drakkar Klose vs. Brandon Jenkins
Rafa Garcia vs. Jesse Ronson
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie