Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Boksen | Influencer Jake Paul (27) stunt met bokswedstrijd tegen Mike Tyson (57) en heeft een primeur

Danny den Os

Geupdate 08/03/2024 om 10:22 GMT+1

Jake Paul en Mike Tyson staan op zaterdag 20 juli tegenover elkaar in de boksring. Het gevecht vindt plaats in de AT&T Arena gevestigd in Arlington Texas en zal uitgezonden worden op de streamingsdienst Netflix. Iets dat nog nooit eerder gebeurde. De aankondiging van deze bokspartij zorgt om meerdere redenen voor gefronste wenkbrauwen op het wereldwijde web.

Mike Tyson in Amsterdam voor eigen coffeeshop: "Mijn gezin smeekt me om wiet te roken"

Pardon?

Het was waarschijnlijk even goed in de ogen wrijven voor iedereen die dit affiche voorgeschoteld kreeg. Allereerst door het immense verschil in leeftijd tussen de twee. Dat is namelijk drie decennia. Deze verbazing is eigenlijk onterecht, aangezien Paul er een handje van heeft om rijpere opponenten uit te kiezen. Zo bokste de Amerikaan al eens tegen Anderson Silva wie destijds 47 jaar oud was, en werkte hij partijen af tegen ex UFC-vechters Ben Askren (36) en Tyron Woodley (39).
picture

Jake Paul & Anderson Silva

Foto: Getty Images

Potentieel record

Dit is alleen niet de enige reden voor de commotie rondom dit gevecht. Het vindt namelijk plaats in het AT&T Stadium. Dit is de thuishaven van de Dallas Cowboys, wie uitkomen in de NFL. Het is niet de eerste keer dat het stadion wordt uitgeleend voor een bokswedstrijd. Dit was alleen wel voor de allergrootsten zoals Canelo Álvarez en Many Pacquiao en niet voor een gepensioneerde bokslegende en een realityster. Canelo en Billy Joe Saunders wisten wisten ruim 73.000 mensen naar het stadion te trekken met een bokswedstrijd. In potentie kunnen Paul en Tyson dit record dus verbreken.

Gaat Tyson slapen?

Jake Paul zelf lijkt in ieder geval vertrouwen te hebben in een goede afloop. Op zijn Instagram laat hij weten dat het tijd is om “de beste zwaargewicht boxer aller tijden te laten slapen”. Een gewaagde uitspraak wanneer je in acht neemt dat Paul een record heeft van 9-1. Drie van deze partijen waren daadwerkelijk tegen boksers. Mike Tyson sloot zijn carrière daarentegen af met een record van 50 winstpartijen, 6 nederlagen en 2 no-contest beslissingen. Van de 50 overwinningen werden er 44 via knockout behaald. In de zomer komen we erachter of ervaring of vitaliteit zal zegenvieren.
picture

Mike Tyson

Foto: Other Agency

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie