Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC Vegas 51 | Bueno Silva treft Yanan op 16 april

Marcel Dorff

Geupdate 21/02/2022 om 03:03 GMT+1

Mayra Bueno Silva gaat op 16 april terugkeren in de de bantamgewicht divisie. De Braziliaanse neemt het op tegen Wu Yanan tijdens UFC Vegas 51. Bueno Silva vocht niet eerder in de UFC op dit gewicht, maar deed dit wel voordat ze tekende bij de organisatie.

Mayra Bueno Silva op zoek naar derde overwinning in de UFC. Ditmaal in de bantamgewicht divisie.

Foto: Getty Images

Het evenement staat gepland in het UFC APEX te Las Vegas. De UFC maakte het gevecht bekend via de Chinese social media kanalen.

Bueno Silva zet carrière voort in de bantamgewicht divisie

Mayra Bueno Silva wist in 2018 tijdens de Braziliaanse versie van de Dana White's Contender Series via een Ninja Choke submission een contract af te dwingen bij de UFC. De Braziliaanse vocht een moeilijk UFC debuut tegen Gillian Robertson, maar wist laat in de eerste ronde uit het niets een Armbar submission overwinning te pakken. Dit zorgde ervoor dat Bueno Silva behoorlijk wat hype achter haar had in haar daarop volgende partij tegen Maryna Moroz.
Echter bleek Moroz over drie ronden te sterk en verloor Bueno SIlva haar ongeslagen status. In haar meest recente drie partij won Bueno Silva alleen van Mara Romero Borella. Fiorot was te sterk en De La Rosa ontsnapte tegen Bueno Silva omdat de Braziliaanse een punt in mindering kreeg omdat ze de kooi greep. Met maar een overwinning in haar laatste vier partij gaat Bueno Silva het nu een gewichtsklasse hoger proberen.

Yanan won slechts een van in totaal vier UFC partijen

Wu Yanan heeft eveneens haar draai in de UFC nog niet echt weten te vinden. De Chinese won slechts een partij van in totaal vier optredens. Alleen Lauren Mueller werd verslagen. Yanan vocht voor het laatst in januari 2021. Dit kwam mede doordat een partij tegen voormalig kampioene Nicco Montaño kwam te vervallen in de zomer. De Chinese zou het eigenlijk op gaan nemen volgende week tegen Josiane Nunes, maar werd om onbekende redenen van de partij gehaald. Nu zal ze dus pas in april haar opwachting maken.
picture

Wu Yanan vecht voor tweede UFC overwinning op 16 april

Foto: Getty Images

UFC Vegas 51
Vicente Luque vs. Belal Muhammad
Uriah Hall vs. Andre Muniz
Lina Länsberg vs. Pannie Kianzad
Elizeu Zaleski Dos Santos vs. Mounir Lazzez
Miguel Baeza vs. TBA

Drakkar Klose vs. Brandon Jenkins
Melsik Baghdasaryan vs. TJ Laramie
Chris Barnett vs. Martin Buday
Mayra Bueno Silva vs. Wu Yanan
Jesse Ronson vs. Rafa Garcia
Caio Borralho vs. Gadzhi Omargadzhiev
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie