Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Column Stefan Struve | Bobby Green: te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken

Geupdate 11/10/2023 om 01:27 GMT+2

Als Bobby Green vecht kijk ik altijd aandachtig naar z’n taferelen in de Octagon, dat begint al bij de manier waarop hij de achtzijdige kooi in duikt. De veteraan uit Californië gaat nooit een UFC-titel winnen, maar is zo’n vechter die heel belangrijk is voor het ecosysteem van de lichtgewicht divisie. Dat werd afgelopen weekend ook weer duidelijk.

Column Stefan Struve

Foto: Getty Images

Zegereeks

Green maakte z’n professionele MMA-debuut in januari 2008 en arriveerde drie jaar later en tientallen gevechten verder op het wereldtoneel bij Strikeforce.
picture

Bobby Green

Foto: Other Agency

Na een nederlaag in z’n Strikforce-debuut zette ‘King’ een mooie zegereeks neer die hij voortzette in de UFC nadat Dana White en z’n kompanen Strikeforce hadden gekocht om nog maar even iets meer duidelijk te maken wie de grootste en beste organisatie is.

Wisselvallig

De resultaten van Green zijn het beste te typeren als wisselvallig. Dat heeft ook zeker te maken met z’n houding, winnen is natuurlijk belangrijk maar de charismatische vechtersbaas wil ook altijd de show stelen in de Octagon.
picture

UFC 291 | Green laat Ferguson slapen in de derde ronde

Dat resulteerde nog wel eens in een nederlaag, vooral tegen de echte wereldtoppers als Edson Barboza in z’n prime, Dustin Poirier, Rafael Fiziev en Islam Makhachev.

Hiërarchie

Green te groot voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Maar dat neemt niet weg dat hij belangrijk voor de UFC in het bepalen van de hiërarchie in het lichtgewicht.
picture

UFC Vegas 80 | Green doet het via knock-out na 33 seconden

Je kunt ‘King’ tegenover een veteraan in de herfst van z’n carrière zetten, zoals Tony Ferguson tijdens UFC 291 en dan krijg je gegarandeerd een leuke partij te zien. Maar hij is ook een goede (en zware) test voor een rijzende ster als Grant Dawson.

33 seconden

De Contender Series-veteraan Dawson had tot dit weekend twaalf wedstijden op rij niet verloren en stond op het punt om naar de top gelanceerd te worden.
De 29-jarige vechter van American Top Team moest in z’n eerste main event alleen nog even afrekenen met Green. Dat bleek uiteindelijk toch een te lastige opgave, na 33 seconden lag Dawson op z’n rug na een linkerstoot van Green.

Groeien

Deze nederlaag betekent niet dat Grant Dawson afgeschreven moet worden, maar geeft wel aan dat hij nog tijd nodig heeft om te groeien. Verder is het blijft het MMA: één perfect geplaatste stoot kan het verschil maken, maar dat zegt niet altijd iets over de kwaliteiten van een vechter.
picture

Grant Dawson

Foto: Getty Images

Kijk bijvoorbeeld naar Jose Aldo die zich liet verrassen door Conor McGregor en Islam Makhachev die tegen zijn enige nederlaag aanliep tegen Adriano Martins.

Nummer achter naam

Bobby Green heeft vanaf deze week een nummer achter z’n naam want hij neemt de nummer tien positie van Dawson in het lichtgewicht over en dat gun ik hem van harte. Green is een MMA-vechter van de oude stempel die altijd ja zegt op elke tegenstander die de UFC hem voorschotelt en altijd voor spraakmakende momenten zorgt, dat hebben we dit weekend weer gemerkt.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie