Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Column Stefan Struve | De favoriete vechter van Donald Trump krijgt onterecht een titelgevecht

Gepubliceerd 15/12/2023 om 16:25 GMT+1

Het laatste evenement staat voor komend weekend op het programma. In het main event van UFC 296 verdedigt Leon Edwards z’n UFC weltergewicht titel tegen de verbale vuurspuwer Colby Covington. Dat is op op z’n zachtst gezegd een bijzondere wedstrijd.

Colby Covington voorafgaand aan de persconferentie voor UFC 296

Foto: Getty Images

KLAP IN HET GEZICHT

Het feit dat Colby Covington een titelgevecht krijgt is een klap in het gezicht van Belal Muhammad. De man met de bijnaam 'Remember the Name' heeft tien wedstrijden op rij gewonnen (daar zit een no contest tussen tegen Leon Edwards vanwege een vinger in het oog, mooi haakje voor een re-match) maar is vergeten door de UFC. Dana White en z’n adjudanten kiezen voor Covington, een polariserend figuur die al twee titelgevechten heeft verloren en meer dan anderhalf jaar niet in de Octagon heeft gestaan.
picture

Leon Edwards & Colby Covington staredown

Foto: Getty Images

Covington z’n laatste was tegen Jorge Masvidal in maart 2021. Ook won hij van Tyron Woodley en Robbie Lawler, twee oud UFC weltergewicht kampioenen in de herfst van hun carrière. De UFC heeft voor Covington gekozen omdat hij 'de favoriete vechter van Donald Trump' is en iets meer pay-per-views verkoopt dan Muhammad. De matchmaking is onlogisch en oneerlijk.

DOORGESLAGEN

Ik moet toegeven dat ik meer verbaal vuurwerk had verwacht in aanloop naar deze partij, vooral ook omdat de grote mond van Covington hetgeen is wat hem deze partij heeft opgeleverd. Dit was dus het geval tot de persconferentie afgelopen nacht. Covington maakte daar een opmerking over dat hij Leon naar de poorten van de hel zou brengen en dat ze daar 'hallo' zouden zeggen tegen de overleden vader van Edwards.
Dat ging uiteraard veel en veel te ver. Trashtalk hoort erbij, maar hier is Colby echt doorgeslagen en sloeg hij de plank volledig mis. Hij probeert hiermee uiteraard Edwards van zijn stuk te brengen en hem emotioneel te laten vechten. Ik hoop dat hij niet in dat plan slaagt. Na zo’n opmerking verdien je namelijk maar één ding en dat is een pak slaag.

ONDER DRUK ZETTEN

Stilistisch gezien is het een interessante match-up vanwege het gigantisch hoge tempo waarin Covington altijd vecht en z’n fantastische worstelvaardigheden. Het zal vooral de vraag worden of Colby de kampioen onder druk kan zetten en kan uitputten. Edwards liet in zijn laatste wedstrijd tegen Usman zien dat het qua takedown verdediging goed zit, maar als je vermoeid bent is dat toch een ander verhaal.
Daarnaast zal het voor Leon lastiger worden om zijn linkerbeen veel te gebruiken omdat Covington ook voornamelijk linksvoor staat. Daardoor is het lichaam van Covington meer gesloten voor trappen vanaf links en is er ook minder ruimte om met links te trappen voor Edwards.

DE SHOW STELEN

UFC vlieggewicht kampioen Alexandre Pantoja tegen Brandon Royval is wat mij betreft een fantastische krachtmeting die onderbelicht is en dat is onterecht.
picture

Alexandre Pantoja vs. Brandon Royval staredown

Foto: Getty Images

Deze wedstrijd zou, zoals zo vaak met de vlieggewichten, weer de show kunnen stelen.

ONGESLAGEN

Daarnaast zou zomaar de volgende uitdager voor de winnaar van de partij tussen Edwards en Covington bekend kunnen worden als Shavkat Rakhmonov een statement maakt tegen Stephen Thompson.
picture

Shavkat Rakhmonov vs. Stephen Thompson staredown

Foto: Getty Images

De Kazach is nog steeds ongeslagen en won daarnaast al zijn zestien partijen via submission of knock-out.

OP Z’N MUIL

Verder hopen velen dat het trainen met David Goggins zijn vruchten zal afwerpen en dat we minimaal nog één keer de oude Tony Ferguson zien tegen Paddy Pimblett.
picture

Tony Ferguson vs. Paddy Pimblett staredown

Foto: Getty Images

Nog één keer de enige echte bloeddorstige 'El Cucuy' staat hoog op het verlanglijstje, niet alleen omdat ze fan zijn van Tony maar ook omdat er veel mensen zijn die Paddy Pimblett graag op zijn muil zien gaan.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie