Alle ogen in de MMA wereld waren gericht op deze partij. We zouden weer veel nieuws leren over Aspinall in deze fantastische style-matchup maar helaas blijven we met erg veel vraagtekens achter.

De glans is er af

Het scenario was tot dat verschrikkelijke moment voor Aspinall meer dan duidelijk: de winnaar van Aspinall tegen Blaydes treft Ciryl Gane of Tai Tuivasa, het main event van het eerste UFC-evenement in Parijs, Frankrijk. Dat kan nog steeds omdat Blaydes de “W” achter z’n naam heeft gekregen, maar de glans is er helaas wel een beetje af. Ik proefde aan alles dat de UFC ook graag een overwinning had gezien van Aspinall afgelopen weekend.
UFC
UFC 278 | De langverwachte rematch tussen kampioen Usman en Edwards + meer zie je live op discovery+
6 UUR GELEDEN

UFC London | Aspinall raakt geblesseerd in het main event

Ondanks dat Blaydes zich al bewezen heeft als absolute topvechter heeft hij ook twee knock-out nederlagen op zijn record tegen Francis Ngannou. Mocht Ngannou de UFC echt verlaten omdat hij er financieel niet uit gaat komen met de UFC dan blijft het natuurlijk een enorme smet mocht Blaydes de titel te pakken krijgen.

Wat gaan de toppers doen?

Ook is het nog volstrekt onduidelijk wat de andere toppers in de divisie gaan doen, dan heb ik het over de grote drie: regerend zwaargewicht kampioen Francis Ngannou is tot het eind van het jaar uitgeschakeld vanwege een knieblessure en wil eigenlijk liever boksen, want daar zit het grote geld. Van hem weten we dus überhaupt niet of we hem nog ooit nog in actie gaan zien voor de UFC. Jon Jones is overgestapt van het lichtzwaargewicht naar het zwaargewicht en is vanwege zijn indrukwekkende prestaties in de Octagon meteen tot contender gebombardeerd in het zwaargewicht.

Ngannou met coaches Dewey Cooper, Eric Nicksick en manager Marquel Martin

Foto: Getty Images

De geruchten zijn dat Jones het gaat opnemen in een interim titelgevecht tegen, het blijft voor mij uiteraard heerlijk om te zeggen, de beste zwaargewicht ooit: de knokkende brandweerman en trots van Ohio, Stipe Miocic. Dat zou een hele geloofwaardige interim titelstrijd zijn, maar ja met Jon Jones weet je het nooit want hij is alles behalve de ideale schoonzoon, z’n aaibaarheidsfactor is gering en het woord ‘betrouwbaar’ komt niet voor in z’n vocabulaire.

Zuur

Dit maakt de blessure van Aspinall nog zuurder. Bij een zege in Londen en het voortdurende contractuele ge-klojo tussen Jones en Miocic en Ngannou en de UFC was het heel plausibel geweest dat Aspinall later dit jaar in Las Vegas, Nevada om het interim zwaargewicht goud zou vechten tegen Ciryl Gane, want voor mij is hij de grote favoriet in Parijs tegen Tai Tuivasa.

UFC Vegas 53 | Romanov laat even zien wie de baas is

Voor de rest zie ik op dit moment weinig kanshebbers in de zwaargewicht divisie. De enige man die ik extra in de gaten ga houden de komende tijd is Alexandr Romanov. Hij is erg indrukwekkend tot nu toe, heeft een record van 16-0, maar heeft helaas nog tegen geen enkele contender gestaan. Het is dus moeilijk in te schatten hoe goed hij nu echt is en of hij zijn suplexes en groundgame ook tegen de toppers in zijn voordeel kan gaan gebruiken.

MMA is keihard en soms oneerlijk

Sport en in het speciaal MMA is keihard en soms oneerlijk. Maar wat goed is komt snel. Laten we hopen dat Aspinall zijn herstel net zo voorspoedig verloopt als zijn komeetachtige doorbraak in de UFC. Zoals hierboven uitgelegd heeft de divisie een fitte Tom Aspinall nodig want de smaken in deze divisie raken helaas een beetje op.
UFC
UFC 278 | "Ik wil mezelf bewijzen puur en alleen voor mezelf en voor niemand anders" - Luke Rockhold
GISTEREN OM 01:18
UFC
DWCS | Alle winnaars ontvangen van Dana White een UFC contract
17/08/2022 OM 02:54