Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Column Stefan Struve: Goede voornemens voor de UFC in 2023

Gepubliceerd 28/12/2022 om 16:57 GMT+1

Helaas zijn de eerste evenementen alweer gepland in de UFC Apex, die sfeerloze hal in de woestijn in Nevada. De UFC moet naar mijn mening echt zo snel mogelijk weg uit die bak beton. UFC Fight Nights moeten gewoon weer op locatie in een kolkende arena met 10.000 fans.

Stefan Struve na zijn overwinning in Ahoy tegen Bigfoot Silva

Foto: Getty Images

De UFC Apex is ideaal voor de Contender Series, maar iedereen mist het publiek bij wedstrijden. Schreeuwende fans die uit hun dak gaan voegen zo veel toe aan een gevecht. Ik ben echt van mening dat de UFC afbreuk doet aan de kwaliteit van hun evenementen. Ik hoop oprecht dat de UFC er alles aan gaat doen om weer elke week een evenement in een arena te organiseren. Het begin is er met grote genummerde evenementen in Rio de Janeiro, Perth en Londen.
picture

UFC APEX

Foto: Getty Images

Verbeteringen jury

De UFC moet samen met de state athletic commissions oplossingen zoeken voor het slechte jureren van de gevechten. Er zijn echt heel snel verbeteringen nodig. Ik ben er van overtuigd dat die posities moeten worden ingevuld door bijvoorbeeld oud vechters, die bovendien goed opgeleid moeten worden om de regels op de juiste wijze toe te passen.
picture

Ongeloof bij Jared Gordon nadat Paddy Pimblett na drie ronden de decision krijgt van de juryleden

Foto: Getty Images

Misschien moeten de juryleden ook niet meer aan de Octagon zitten maar achter backstage achter een beeldscherm zodat ze niet worden meegezogen in de oplevingen van het publiek als de favoriet een actie maakt.

Weightcutten

Er moet nu echt eens gekeken worden naar hoe het afvallen (weightcutten) te beperken tot maximaal twee of drie kilo in plaats van de bizarre cuts, sommige vechters vallen tussen de tien en vijftien kilo af in de laatste weken voor een gevecht.
picture

Conor McGregor tijdens zijn titelrun in de vedergewicht divisie

Foto: Getty Images

Het blijft natuurlijk absurd dat vechters een dag voor hun gevecht zwaar uitgedroogd en uitgemergeld zijn in de meest risicovolle sport ter wereld. Vooral ook omdat het hoofd een voornaam doelwit is en de hersenen pas na een aantal dagen weer volledig gehydrateerd zijn.

Investeren

Voor mij is het misschien makkelijk praten omdat ik nooit heel veel heb moeten afvallen als zwaargewicht. Vechters willen op deze manier een voordeel behalen door een dag later veel zwaarder in de Octagon te staan. Veel UFC-atleten cutten echter te veel en op de lange termijn is het vragen om problemen met de gezondheid.
Voor de UFC zal dit betekenen dat er echt geïnvesteerd moet worden en vechters het hele jaar door gemonitord moeten worden, om te kijken wat voor hun een natuurlijk (vecht)gewicht is.

Vechters serieus nemen

Sommige Staten hanteren al regels dat vechters op de avond van de wedstrijd maar een bepaald percentage zwaarder mogen zijn. Ik denk dat hydratietests een goede volgende stap is. Sommige organisaties gebruiken dit al.
picture

Dana White met voormalig UFC eigenaren Frank Fertitta III en Lorenzo Fertitta. Rechts de huidige eigenaar en Endeavor CEO Ari Emanuel

Foto: Getty Images

Voor de UFC is dit een extra risico vanwege het mogelijk niet doorgaan van een wedstrijd als een vechter toch te veel en op een onveilige manier heeft gecut. Daartegenover staat wel weer dat de gezondheid van de vechters serieus wordt genomen.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie