Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Column Stefan Struve | Titel van Tom Aspinall heeft voor mij dezelfde waarde als die van Jon Jones

Geupdate 14/11/2023 om 15:55 GMT+1

Afgelopen zaterdag kroonde Tom Aspinall zich in Madison Square Garden tot UFC interim zwaargewicht kampioen. Hij stelde zijn gemiddelde vechttijd van twee minuten en negentien seconden zelfs nog wat scherper door in één minuut en negen seconden af te rekenen met de Russische knock-out machine Sergei Pavlovich. De vraag is: wat nu voor de UFC interim zwaargewicht kampioen?

Tom Aspinall won de interim zwaargewicht titel in New York

Foto: Getty Images

TELEURSTELLING

Eigenlijk zouden huidig zwaargewicht kampioen Jon Jones en de beste zwaargewicht aller tijden, Stipe Miocic, gaan bepalen wie zich op dit moment de beste mag noemen, maar tot grote teleurstelling van vele MMA-fans scheurde Jones twee weken voor de wedstrijd een pees bij zijn borstspier af.
Waarschijnlijk zit hij nog minimaal acht maanden in de lappenmand, als alles goed gaat.

MOEILIJK VERHAAL

Jones won de zwaargewicht titel eerder dit jaar door zonder enige moeite af te rekenen met Ciryl Gane. De titel was vacant omdat Francis Ngannou en de UFC er financieel en over een aantal andere zaken niet uitkwamen. Het blijft enorm jammer dat Ngannou niet meer onder contract staat bij de UFC, iedereen wil graag de beste vechters tegen elkaar zien in de Octagon.
picture

UFC 295 | Aspinall slaat Pavlovich hard knock-out in de eerste ronde

Maar dat kan wel eens een heel moeilijk verhaal gaan worden in de zwaargewicht divisie. Een wedstrijd tussen vier van de beste zwaargewichten op dit moment: Ngannou, Jones, Miocic en Aspinall zie ik eerlijk gezegd niet snel gebeuren en dat is erg jammer, want wie van deze vier dan ook tegen elkaar zouden vechten, het zijn wedstrijden die iedereen wil zien.

DRIE OPTIES

Voor Aspinall zijn er op dit moment drie duidelijke opties, waarbij wachten op Jones sowieso geen optie is. Mijn eerste keuze zou zijn om Aspinall tegen Miocic te zetten. Miocic kreeg van de UFC geen wedstrijd aangeboden om de interim titel nadat Jones geblesseerd raakte omdat de UFC en Dana White dit niet van respect vonden getuigen naar Miocic.
picture

UFC 295 | "Aspinall & Miocic moeten gewoon voor de titel vechten" - Stefan Struve

Zelf had Stipe er geen moeite mee gehad gaf hij later aan. Miocic is ondertussen drieënveertig jaar en heeft hoogstwaarschijnlijk niet meer heel veel in de pijp zitten. Hij wilde kostte wat kost tegen Jones vechten maar nu hij er zo lang uit ligt is wachten zonde.

BESTE ZWAARGEWICHT

Mocht Aspinall tegen Miocic vechten en winnen dan is zijn titel naar mijn mening in één klap meer waard dan de belt die Jon Jones op dit moment in z’n bezit heeft. Ciryl Gane is uiteraard een fantastische vechter maar was op dat moment niet de UFC zwaargewicht kampioen. Zowel Miocic als Aspinall zijn als het goed is fit en zouden over drie of vier maanden tegen elkaar kunnen vechten.
De winnaar van die partij zou dan een half jaar later kunnen aantreden tegen Jon Jones en op die manier zou deze wedstrijd nog veel meer waarde kunnen hebben, omdat we dan dus echt weten die op dat moment de beste zwaargewicht in de UFC is. Jailton Almeida en Ciryl Gane zouden ook opties kunnen zijn voor Aspinall, maar ik vind eigenlijk dat deze mannen tegen elkaar zouden moeten vechten om uit te maken wie de volgende nummer één uitdager voor het zwaargewicht goud is.

GEMAKKELIJKE KEUZE

Het is dus eigenlijk een gemakkelijk te maken keuze om Aspinall en Miocic tegen elkaar te laten vechten.
In de Octagon sloeg Aspinall z’n opponent Pavlovich naar een andere planeet. De matchmaking van de UFC is soms van een andere planeet.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie