Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Het is UFC 270 PPV week!!

Marcel Dorff

Gepubliceerd 17/01/2022 om 00:01 GMT+1

Zaterdag is het dan eindelijk zover!! De eerste UFC PPV van het jaar staat voor de deur. Tijdens UFC 270 reist de Octagon naar Anaheim, Californië waar de vechters voor een uitverkocht Honda Center hun kunsten gaan vertonen.

Ngannou zet zijn belt op het spel tegen Gane, de pupil van zijn voormalige coach

Foto: Getty Images

Het Main Event is een gevecht om de UFC heavyweight titel tussen de knockout artist en kampioen Francis Ngannou en de interim-kampioen en nog ongeslagen Ciryl Gane. Het is een partij waar al maanden reikhalzend naar wordt uitgekeken door de MMA-liefhebber.
picture

Ngannou met voormalig coach Fernand Lopez

Foto: Getty Images

Ngannou vs. Gane is een beladen gevecht

Beide vechters trainden ooit een tijdje samen bij de MMA Factory gym in Parijs. Na onenigheid tussen eigenaar en hoofdcoach Fernand Lopez verliet Ngannou de gym om in de Verenigde Staten te gaan trainen. Gane is nu dé heavyweight van het Franse MMA team. Een partij dus met een verhaal.
Tijdens de partij vóór het Main Event staan flyweight kampioen Brandon Moreno en voormalig kampioen Deiveson Figueiredo voor de derde maal tegenover elkaar. De eerste partij tussen beide mannen eindigde onbeslist, waardoor Figueiredo de kampioen bleef.
Echter wist Moreno in de meest recente ontmoeting de titel af te pakken van de Braziliaan door hem via Rear Naked Choke submission te finishen. Nu staat partij drie op het programma om voor eens en altijd duidelijk te maken wie de beste is.
picture

Figueiredo draagt Moreno na zijn titelverlies tegen de Mexicaan

Foto: Getty Images

Verder staan er nog drie partijen op de Main Card. Michel Pereira, die eigenlijk afgelopen zaterdag had moeten vechten tegen Andre Fialho, werd een week opgeschoven nadat er iemand in het kamp van Pereira positief had getest op COVID-19. Nu zal de partij alsnog gaan plaatsvinden.
Over de tweede partij op de PPV zijn nog vragen. Alexey Oleynik zou het gaan opnemen tegen Greg Hardy Jr. in de heavyweight divisie. Echter raakte Oleynik geblesseerd. Hierdoor wees de UFC de Moldaviër Serghei Spivac aan als vervanger. Maar een dag later zou Hardy Jr. met een blessure afzeggen. Het is onbekend of Spivac op het evenement blijft. Zo niet dan is de verwachting dat de prelim partij tussen de ongeslagen Ilia Topuria en Charles Jourdain zal worden doorgeschoven.
De PPV wordt geopend door Cody Stamann. De Amerikaan neemt het op tegen Said Nurmagomedov (overigens geen familie van Khabib). Dit gevecht vindt plaats in de bantamweight divisie. Beide mannen staan net buiten de Top 15 van de divisie.
UFC 270 Line-up
Main Card/PPV
Francis Ngannou vs. Ciryl Gane (HW Championship)
Brandon Moreno vs. Deiveson Figueiredo (FLYW Championship)
Michel Pereira vs. Andre Fialho
Serghei Spivac vs. TBA
Cody Stamann vs. Said Nurmagomedov
Preliminary Card
Rodolfo Vieira vs. Wellington Turman
Raoni Barcelos vs. Victor Henry
Ilia Topuria vs. Charles Jourdain
Jack Della Maddalena vs. Pete Rodriguez
Early Preliminary Card
Tony Gravely vs. Saimon Oliveira
Michael Morales vs. Trevin Giles
Silvana Gomez Juarez vs. Vanessa Demopoulos
Matt Frevola vs. Genaro Valdez
Kay Hansen vs. Jasmine Jasudavicius
picture

discovery+ is de nieuwe Home of UFC

Bekijk alle Main Cards (inclusief PPV-evenementen) op discovery+

Al met al kun je weer veel spektakel verwachten bij discovery+. Wil je dit evenement niet missen? Maak dan nu gebruik van de korting tot 20 februari. Bekijk het eerste jaar UFC voor maar €29,99 op discovery+. Alle Main Card gevechten (inclusief PPV’s) kun je hier bekijken.
Mis ook niet de preview show met Nesim El Ahmadi en Marloes Coenen. Deze zal te zien zijn op Eurosport vanaf 03:00 uur zondagochtend. Een uur later schakelen we over naar de PPV card op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie