UFC Fight Night: Kattar vs. Chikadze

Aanstaande zaterdag staan in het UFC APEX te Las Vegas de featherweight-vechters Calvin Kattar en Giga Chikadze tegenover elkaar. Kattar keert voor het eerst terug sinds januari vorig jaar na zijn verlies tegen voormalig kampioen Max Holloway. Chikadze daarentegen imponeerde in zijn meest recente partij door Edson Barboza te finishen. De Georgiër won al zijn zeven partijen binnen de UFC en aast op de Top 5-ranking van Kattar.

Vorige keer troffen Chookagian en Maia elkaar in Madison Square Garden

Foto: Getty Images

UFC
UFC 276 | Adesanya & Volkanovski behouden titels, Pereira verzekert zich van titelgevecht
03/07/2022 OM 13:20
Een andere belangrijke partij is het gevecht tussen twee voormalig titeluitdaagsters Katlyn Chookagian en Jennifer Maia in de Women’s flyweight-divisie. Beide vrouwen vochten een aantal jaren geleden al eens tegen elkaar en toen was Chookagian via unanimous decision de sterkste. Chookagian zal moeten winnen om haar plek in de Top 3 van de divisie te verdedigen. Voor Maia is het een ‘must win’ om in de buurt te blijven van de top van de divisie.

Onderbelicht

Tot slot is zoals vaak de flyweight-partij op de card de meest onderbelichte partij van het geheel. Factory X-vechter Brandon Royval neemt het op tegen de Braziliaan Rogerio Bontorin. Beide mannen hebben sportief gezien een moeilijke periode achter de rug.
Royval vocht eind 2020 nog een #1 contender-partij tegen inmiddels kampioen Brandon Moreno. Royval verloor zijn laatste twee partijen. Bontorin won weliswaar zijn meest recente partij, maar dit was in een hogere gewichtsklasse én de Braziliaan haalde ook zijn streefgewicht niet.
Beide vechters komen altijd om te knokken dus wordt er een harde en sterke partij verwacht.
Bekijk hieronder het volledige programma.
Main Card
Calvin Kattar vs. Giga Chikadze
Jake Collier vs. Chase Sherman
Brandon Royval vs. Rogerio Bontorin
Katlyn Chookagian vs. Jennifer Maia
Dakota Bush vs. Viacheslav Borshchev
Bill Algeo vs. Joanderson Brito
Preliminary Card
Jamie Pickett vs. Joseph Holmes
Court McGee vs. Ramiz Brahimaj
TJ Brown vs. Charles Rosa
Brian Kelleher vs. Kevin Croom

discovery+ is de nieuwe Home of UFC

UFC 270: Ngannou vs. Gane

Op 22 januari staat het grote UFC 270 PPV-evenement op de planning. Tijdens de eerste PPV van 2022 trekt de UFC naar Anaheim, Californië waar in het Toyota Center de partijen plaatsvinden. Twee titels staan er op het spel en nog een heleboel andere belangrijke partijen.
De belangrijkste partij van de avond gaat om de heavyweight-titel. Regerend kampioen Francis Ngannou zet zijn belt op het spel tegen interim kampioen en voormalig trainingspartner Ciryl Gane. Het is een gevecht waar het publiek al een tijdje naar uitkijkt.
Ngannou met zijn ongekende knock-out power tegen de allround game van Ciryl Gane. Het is eveneens een partij met een verhaal. Fernand Lopez, de huidige trainer van Ciryl Gane, is de oude trainer van Francis Ngannou. Lopez en Ngannou hebben in de loop der tijd een behoorlijke afkeer van elkaar gekregen en nu neem Ngannou het dus op tegen de nieuwe ‘topdog’ in de divisie en de pupil van zijn voormalige coach.

Ngannou zet zijn belt op het spel tegen Gane, de pupil van zijn voormalige coach

Foto: Getty Images

De andere titel die op 22 januari op het spel staat, is de flyweight-titel. Brandon Moreno greep de titel vorig jaar in een rematch tegen de Braziliaan Deiveson Figuereido. De UFC wilde in eerste instantie de partij tussen Moreno en Alexandre Pantoja maken. Pantoja kon echter niet op tijd fit zijn voor deze datum en toen werd een derde partij tussen Moreno en Figueiredo ingepland.
De eerste partij tussen beide vechters eindigde in een draw. Dit kwam mede doordat Figueiredo in de derde ronde een punt in mindering kreeg vanwege een illegale stoot in het kruis. De UFC zette vorig jaar juni een rematch op touw tussen beide vechters. Moreno vocht erg sterk en versloeg de Braziliaan via Rear Naked Choke-submission in de derde ronde en werd daarmee de eerste in Mexico geboren UFC-kampioen. In deze aankomende derde partij zal voor eens en altijd duidelijk worden wie de beste is.
Bekijk hieronder het bijna volledige programma.
Main Card/PPV
Francis Ngannou vs. Ciryl Gane (HW Championship)
Brandon Moreno vs. Deiveson Figueiredo (FLYW Championship)
Ilia Topuria vs. TBA
Greg Hardy Jr. vs. Alexey Oleynik
Cody Stamann vs. Said Nurmagomedov
Preliminary Card
Michel Pereira vs. Andre Fialho
Rodolfo Vieira vs. Wellington Turman
Tony Gravely vs. Saimon Oliveira
Jack Della Maddalena vs. TBA
Early Preliminary Card
Raoni Barcelos vs. Victor Henry
Michael Morales vs. Trevin Giles
Matt Frevola vs. Genaro Valdez
Kay Hansen vs. Jasmine Jasudavicius
Silvana Gomez Juarez vs. Vanessa Demopoulos

Waar kijk je?

De komende vijf jaar zijn alle evenementen live te zien bij discovery+ en voor elke main card is er op Eurosport live een previewshow te zien, gehost door Nesim El Ahmadi en vaste analist Marloes Coenen.
UFC
UFC 276 | Adesanya vs. Cannonier uitslagen
03/07/2022 OM 05:31
UFC
Eurosport Panel vs Isis Verbeek: UFC 276 picks
02/07/2022 OM 00:35