Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Saldana vs. Souza toegevoegd aan UFC Columbus

Marcel Dorff

Gepubliceerd 29/01/2022 om 15:42 GMT+1

Luis Saldana gaat op 26 maart proberen zijn tweede overwinning in de UFC veilig te stellen. Hij treft in de vedergewicht divisie de Braziliaan Bruno Souza.

Luis Saldana vecht tijdens UFC Columbus

Foto: Getty Images

Beide atleten treffen elkaar in de Octagon van de Nationwide Arena te Columbus, Ohio. Het is de eerste Fight Night in de Verenigde Staten met publiek sinds het begin van de corona pandemie. Het team van Souza maakte het gevecht bekend via Twitter.
Luis Saldana wist in 2020 via de Dana White's Contender Series een UFC contract af te dwingen. Saldana versloeg Vince Murdock via KO aan het begin van de derde ronde. UFC president Dana White kende geen twijfels en gaf Saldana het UFC contract. Saldana maakte in april vorig jaar zijn UFC debuut tegen Jordan Griffin.
Saldana won de partij via een controversiële unanimous decision. Het merendeel van de MMA kijkers vond dat Griffin gewonnen had, maar dat kon Saldana uiteraard niet deren. Tijdens zijn meest recente partij vier maanden later verloor Saldana via unanimous decision van Fortis MMA vechter Austin Lingo. Nu staat Bruno Souza tegenover hem.
picture

Bruno Souza gaat voor eerste UFC overwinning tijdens UFC Columbus

Foto: Getty Images

Souza is een Braziliaanse MMA vechter die bij de LFA furore maakte. Souza won onder meer van inmiddels eveneens UFC vechter Kamuela Kirk en Elijah Johns (het broertje van Miles Johns). Dit leverde hem in 2021 een titelgevecht op tegen Javier Garcia. Souza pakte de vacante titel via unanimous decision. Vervolgens kreeg de Braziliaan een telefoontje van de UFC of hij een invalpartij wilde accepteren tegen Melsik Baghdasaryan.
Souza nam de partij aan en debuteerde voor de UFC in november vorig jaar. Souza verloor de partij via unanimous decision en zal tegen Saldana op zoek gaan naar zijn eerste overwinning in de Octagon.
UFC Columbus
Askar Askarov vs. Kai Kara-France
Matt Brown vs. Bryan Barberena
Michelle Waterson vs. Amanda Ribas
Nate Landwehr vs. Lerone Murphy
Joanne Wood vs. Alexa Grasso
Neil Magny vs. Max Griffin
Marc Diakiese vs. Viacheslav Borshchev
Tucker Lutz vs. Seung Woo Choi
Sara McMann vs. Karol Rosa
Montel Jackson vs. Danaa Batgerel
Matheus Nicolau vs. David Dvorak
Luis Saldana vs. Bruno Souza
Aliaskhab Khizriev vs. Abus Magomedov
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie