Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Teixeira verdedigt titel tegen Prochazka tijdens UFC 274

Marcel Dorff

Geupdate 22/01/2022 om 20:34 GMT+1

Het gevecht voor de licht-zwaargewicht titel tussen kampioen Glover Teixeira en Jiri Prochazka waar MMA-fans op hoopten heeft een datum. Beide atleten treffen elkaar op 7 mei tijdens UFC 274.

Glover Teixeira maakt zich op voor zijn eerste titelverdediging tijdens UFC 274

Foto: Getty Images

Een locatie is nog niet officieel voor dit evenement. Echter gaat er in de wandelgangen een hardnekkig gerucht dat de UFC voor deze PPV naar Rio de Janeiro zal gaan. ESPN MMA maakte zojuist het gevecht bekend.
Glover Teixeira is een absolute publiekslieveling. De 42-jarige Braziliaan is aan een ongekende run bezig in de UFC. Teixeira kwam in 2012 de organisatie binnen. Na vijf overwinningen op rij tegen onder meer Ryan Bader en MMA-legende Quinton 'Rampage' Jackson mocht Teixeira voor de titel vechten tegen kampioen Jon Jones.
Teixeira verloor via unanimous decision. De Braziliaan wist in de periode tussen 2015 en 2018 winstpartijen af te wisselen met verliespartijen tegen de topvechters in de divisie.

Teixeira werd op zijn 42ste UFC-kampioen

Teixeira lijkt echter sinds zijn overwinning in 2018 tegen Karl Roberson niet meer te stuiten. Met vijf overwinningen op rij en finishes tegen topcontenders als Anthony Smith en Thiago Santos mocht Teixeira voor de tweede maal in zijn carrière voor de UFC-titel vechten, tegen kampioen Jan Blachowicz. Teixeira pakte die kans met beide handen aan en finishte de Pool via Rear Naked Choke submission in de tweede ronde.
Een fantastische prestatie voor de 42-jarige atleet uit Sobralia, Minas Gerais. Nu stuit hij tijdens zijn eerste titelverdediging echter op de revelatie in de UFC licht-zwaargewicht divisie, namelijk Jiri Prochazka.
De Tsjech Prochazka is met zijn 'Tong Po' looks en zeer attractieve vechtstijl een zeer imposante verschijning. Prochazka vestigde zijn naam bij het Japanse RIZIN FF waar hij bijna iedereen wist te finishen via knockout. Hij schreef ook de titel op zijn naam bij die organisatie.
picture

Jiri Prochazka vecht voor de titel

Foto: Getty Images

Spinning Back Elbow

Voormalig Strikeforce-kampioen King Mo Lawal en huidig Bellator MMA-kampioen Vadim Nemkov werden onder meer verslagen. Prochazka tekende in 2020 bij de UFC. Meteen deed hij van zich spreken met een knockout overwinning in de tweede ronde tegen voormalig titeluitdager Volkan Oezdemir.
Dit leverde hem een Main Event partij op tegen eveneens voormalig titeluitdager Dominick Reyes. Prochazka deed zijn naam eer aan met een van de beste KO-overwinningen van het jaar. Prochazka won via een 'Spinning Back Elbow' in de tweede ronde. Het leverde hem zowel de Performance als de Fight of the Night bonus op.
Nu wacht in zijn derde partij al de kampioen Glover Teixeira.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie